Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ευθύνη βαραίνει την κυβερνητική πολιτική

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το διωγμό εντύπων και βιβλίων που τείνει να πάρει μαζικές διαστάσεις καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το διωγμό εντύπων και βιβλίων, που τείνει να πάρει μαζικές διαστάσεις. Μετά τη δίωξη του "Ριζοσπάστη" από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακολούθησε η σύλληψη από την Αστυνομία του βιβλιοπώλη, που πουλούσε βιβλίο του Γ. Μανδίκου, που αναφέρεται στον Β. Γιαννόπουλο και σε συνέχεια η δίωξη του Μ. Ανδρουλάκη από την εισαγγελική αρχή, καθώς και η καταδίκη του βιβλίου του από την Ιερά Σύνοδο.

Το κράμα της κυβερνητικής και κρατικής τρομοκρατίας, μαζί με το σκοταδισμό της Ιεράς Συνόδου και διάφορων παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, μας γυρίζει σε άλλες σκοτεινές εποχές.

Η πρώτη ευθύνη βρίσκεται στην κυβερνητική πολιτική. Στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής ο Κ. Σημίτης θεώρησε περιττή και δημαγωγική την πρωτοβουλία του ΚΚΕ να συζητηθεί το θέμα των πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η ζωή διαψεύδει και πάλι τους δημαγωγικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης. Ας καταλάβει όμως ότι ο λαός δε θα επιτρέψει να αναβιώσουν βρικόλακες του παρελθόντος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ