Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνιστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Ενας χρόνος από την έναρξη του βρόμικου πόλεμου του ΝΑΤΟ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία

Τη διοργάνωση εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του βρόμικου πολέμου του ΝΑΤΟ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία αποφάσισαν φιλειρηνικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης μετά από κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ. Οπως τόνισαν οι οργανωτές, οι εκδηλώσεις δε θα έχουν επετειακό χαρακτήρα, αλλά θα εκφράζουν την αλληλεγγύη του λαού της πόλης στον δοκιμαζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό και την αποφασιστικότητά του μην επιτρέψει να μετατραπεί και πάλι η Θεσσαλονίκη σε ορμητήριο των δολοφονικών αποσπασμάτων θανάτου.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συγκροτήθηκε επιτροπή φορέων και αποφασίστηκε να οργανωθούν παλλαϊκά συλλαλητήρια στις 18/3 και στις 24/3 ενάντια στην απόβαση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων και με ευκαιρία την πρώτη επέτειο του πολέμου.

Μιλώντας στους αντιπροσώπους δεκάδων φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ, ο πρόεδρός της Μιχ. Σπυριδάκης, δήλωσε ότι υπάρχει σήμερα ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πλατύ παλλαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, το οποίο θα συσπειρώσει το σύνολο του λαού και της νεολαίας της πόλης στον αγώνα ενάντια στη ΝΑΤΟική εισβολή στα Βαλκάνια, ενάντια στο νέο λουτρό αίματος που ετοιμάζει η Νέα Τάξη Πραγμάτων στη Γιουγκοσλαβία. «Πριν από ένα χρόνο, όταν συγκροτήθηκε η Επιτροπή φορέων ενάντια στον πόλεμο και στη διάρκεια των βάρβαρων βομβαρδισμών στη γειτονική χώρα, υποσχεθήκαμε να μην υποστείλουμε τον αγώνα του αντιπολεμικού κινήματος όσο η νέα ιμπεριαλιστική τάξη απειλεί τους λαούς. Σήμερα, που τα τύμπανα του πολέμου ξαναχτυπούν απειλητικά στην περιοχή των Βαλκανίων, επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι προβλέψεις μας», υπογράμμισε ο Μιχ. Σπυριδάκης.

Επίσης, στην τοποθέτησή του ο καθηγητής Γ. Χουρμουζιάδης σημείωσε ότι η αντίσταση στον πόλεμο και την καταστροφή που έχουν σπείρει οι αμερικανονατοϊκές δυνάμεις στην περιοχή μας, είναι μια αντίσταση στη διάλυση της ίδιας της κοινωνίας μας. Ακόμη, στη σημασία που έχει η παρέμβαση των φιλειρηνικών δυνάμεων στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδης.

Να προσθέσουμε ότι αποφασίστηκε στα πλαίσια των αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων να λειτουργήσει και έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα εγκλήματα των αμερικανονατοϊκών σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Επίσης, να διοργανωθεί ημερίδα με θέμα «Το Σύνταγμα και η εθνική ανεξαρτησία». Σήμερα η Επιτροπή φορέων θα συνέλθει προκειμένου να συζητήσει ζητήματα σχετικά με τις εκδηλώσεις που αποφασίστηκαν και να ετοιμάσει τα υλικά για την ενημέρωση του λαού της Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη φορέων πήραν μέρος πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εργατικά σωματεία, μαζικοί και κοινωνικοί φορείς, όπως το ΕΚΘ, η Αντιπολεμική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Βορ. Ελλάδας, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, η Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Πρωτοβουλία,εκπρόσωποι πολιτικών κινήσεων και οργανώσεων και παράγοντες της κοινωνικής και πνευματικής ζωής της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ