Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επιστρατεύονται οι «υψηλοί τόνοι»

Σήμερα, πιθανόν, δίνονται στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια

Με το ανέβασμα των τόνων και της χρησιμοποίησης βαριών χαρακτηρισμών κατά της κυβέρνησης, αλλά «επί της διαδικασίας», η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί, εκτός των άλλων, να συγκαλύψει και υποβαθμίσει το υποβόσκον εσωκομματικό πρόβλημα, το οποίο όμως αναμένεται να έρθει εκ νέου στην επιφάνεια με τη δημοσιοποίηση, πιθανόν σήμερα, των εκλογικών συνδυασμών. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κ. Καραμανλής στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων ταλάνισαν το κόμμα του το προηγούμενο διάστημα και δεν είναι άσχετα με τη διαμάχη Ρηγίλλης -βαρόνων και φιλικού προς τη ΝΔ Τύπου, αλλά δεν αναμένεται να τελειώσουν με τη δημοσιοποίηση των συνδυασμών. Εξάλλου, σε μείζον ζήτημα έχει αναδειχτεί αν θα περιληφθεί ο εκπρόσωπος Τύπου Αρ. Σπηλιωτόπουλος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, θέμα που έχει προκαλέσει πολλές εσωκομματικές αντιδράσεις.

Ο Κ. Καραμανλής ανέλαβε ο ίδιος να απαντήσει χτες στην κυβερνητική προπαγάνδα, τόσο για να δώσει έμφαση, αλλά κυρίως για να διασκεδάσει τις αντιδράσεις σε βάρος του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Με αφορμή την εγκύκλιο της Β. Παπανδρέου για την παράδοση της πλατείας Συντάγματος στο ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αυταρχισμό, ετσιθελισμό και καθεστωτική νοοτροπία», που δημιουργούν «σοβαρότατο ζήτημα δημοκρατίας». Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση για «χρήση μαύρης προπαγάνδας» με στόχο την τεχνητή πόλωση και οξύτητα, ενώ επανέλαβε την έκκλησή του για «διάλογο ουσίας» με τον Κ. Σημίτη.

Χτες το βράδυ ο Κ. Καραμανλής μιλώντας σε συγκέντρωση γυναικών της ΝΔ στο Σπόρτιγκ, αυτοπαρουσιάστηκε «πιο ανθρώπινος» και νέος από τον Κ. Σημίτη. Απαντώντας στην επίθεση του Κ. Λαλιώτη για την εμφάνισή του σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, ο Κ. Καραμανλής είπε: «Επιμένουν ότι για να γίνει κανείς πρωθυπουργός πρέπει να πάψει να είναι άνθρωπος. Ε, λοιπόν, δε θα στεγνώσουμε την ψυχή μας. Δε θα κρύψουμε τα νιάτα μας...». Αναφερόμενος στη σημασία των εκλογών, την εμφάνισε ως «μάχη της κοινωνίας με ένα κατεστημένο 20ετίας» και υποστήριξε ότι στις εκλογές «κρίνεται εάν θα υπάρξει μία Ελλάδα ή δύο, εάν θα εφαρμοστεί πολιτική μόνο για λίγους ή για όλους, εάν θα παραχωρηθεί η πολιτική σε οργανωμένα συμφέροντα ή θα περάσει σε όλους τους Ελληνες». Ο πρόεδρος της ΝΔ, συνεχίζοντας τη γνωστή προεκλογική τακτική, αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα της ανεργίας, της υγείας, της παιδείας, της «ανασφάλειας», ενώ μοίρασε απλόχερα υποσχέσεις στους πολύτεκνους, τους οποίους ανέδειξε - και αυτούς - ως «υψηλή προτεραιότητα» της κυβέρνησής του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ