Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπέρ του φιλοπόλεμου «συμβιβασμού»

Θετική εξέλιξη θεωρεί η ηγεσία της ΝΔ τη φιλοπόλεμη και φιλοαμερικανική θέση που πήραν οι ηγέτες των «15», ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με την κυβέρνηση. Επιχειρώντας να «ισορροπήσει» μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ ομνύει στην «ενίσχυση του διεθνούς ρόλου» της ΕΕ.

«H κοινή δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι μια θετική εξέλιξη που ακολούθησε την προχτεσινή συμβιβαστική άρση του αδιεξόδου στο ΝΑΤΟ», αναφέρεται στη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Αυτή η κοινή θέση, σημειώνεται, αποτελεί ασφαλώς ένα συμβιβασμό και συγκερασμό όλων των αντιτιθέμενων απόψεων, ενώ «αφήνει ανοιχτά όλα τα περαιτέρω ενδεχόμενα και απομένει να αποδειχθεί εάν ο συμβιβασμός αυτός αποτελεί και ουσιαστική σύγκλιση θέσεων». Αφήνεται μάλιστα σαφώς να εννοηθεί ότι η ηγεσία της ΝΔ θα προτιμούσε μια πιο ξεκάθαρη θέση, προφανώς υπέρ του πολέμου, γιατί, όπως επισημαίνεται στη δήλωση του Θ. Ρουσόπουλου, «όσο λιγότερο καθαρή είναι η φωνή της Ευρωπαϊκής Ενωσης τόσο ασθενέστερη και λιγότερο αποτελεσματική γίνεται η παρέμβασή της στις διεθνείς εξελίξεις».

Στο μεταξύ, ο Κ. Καραμανλής συναντήθηκε χτες με τους πρεσβευτές της Γερμανίας και της Γαλλίας, προφανώς για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί μετά τη συνάντησή του με τον Τ. Μίλερ και την αντίθεση της ηγεσίας της ΝΔ στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Κατά τ' άλλα, ο πρόεδρος της ΝΔ βρήκε την ευκαιρία να τονίσει στους συνομιλητές του την «πρωταρχική σημασία» που αποδίδει το κόμμα του στο να έχει η ΕΕ «ενιαία ισχυρή φωνή και ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις, ως παράγοντας ειρήνης, ασφάλειας και συνεργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ