Δευτέρα 31 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΙ: «Καθώς το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπως είναι κάθε πόλεμος που δεν έχει νομιμοποίηση (σ.σ.!!!), καθώς τα φρικιαστικά εγκλήματα πολέμου διαπράττονται όπως πάντα και από τις δύο πλευρές (σ.σ.!!!), ο πολίτης όπου Γης αναρωτιέται: Μήπως οι πολέμαρχοι είναι παρανοϊκοί; Στο ερώτημα αυτό, οι Μπους και Μπλερ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν την περασμένη Πέμπτη στο Καμπ Ντέιβιντ, απάντησαν καταφατικά» (Από το άρθρο της «Κυριακάτικης ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ»: «Ο Μπους και οι συνεργάτες χρεώνονται το κόστος ενός απάνθρωπου πολέμου εναντίον του Ιράκ, αλλά επί της ουσίας ο Αμερικανός πρόεδρος ανέλαβε να διεκπεραιώσει το απεχθέστερο σκέλος μιας διαδικασίας που άρχισε με την πτώση του κομμουνιστικού συστήματος και την ανάδυση του συστήματος της παγκοσμιοποιήσεως, που τόσο ενθέρμως υποστηρίχτηκε από τους κατά τόπους εκσυγχρονιστές» (Κώστας Ιορδανίδης -«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΟΣ: «Το βέβαιο είναι ότι η αγγλοαμερικανική επίθεση συνάντησε απροσδόκητη πολιτική και στρατιωτική αντίσταση. Το καθεστώς Σαντάμ δεν κατέρρευσε και ο ιρακινός λαός προβάλλει σθεναρή αντίσταση. Οι Αγγλοαμερικανοί έχουν προσβάλει όλες τις πόλεις του νότου, αλλά καμιά δεν ελέγχουν απολύτως. Κατόπιν όλων αυτών, η αμερικανική διοίκηση διέταξε ολιγοήμερη διακοπή της προέλασης λόγω προβλημάτων στον ανεφοδιασμό. Ο πόλεμος πλέον προβλέπεται μακρόχρονος» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ... «Θα φρόντιζα να βομβαρδίσω το αρχηγείο του κόμματος Μπάαθ στη Βασόρα τη στιγμή που θα βρίσκονταν μέσα τα μέλη του κόμματος. Αυτό είναι το "Σοκ και Δέος". Μακάρι να μπορούσαμε να χρησιμοποιούσαμε εδώ, στο Ιράκ, τη μητέρα όλων των βομβών, να τελειώναμε μια και καλή» (Χάρλαν Ούλμαν - Ο εμπνευστής του δόγματος Σοκ και Δέος - Κορυφαίο στέλεχος του Center of Strategic and International Studies - συνέντευξη στα «ΝΕΑ»).

...ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ: «Στη Βασόρα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη χρησιμοποίησαν βόμβες, κατευθυνόμενες με λέιζερ, για να καταστρέψουν κτίριο στο οποίοι πίστευαν ότι είχαν καταφύγει 200 άνδρες της ιρακινής ρεπουμπλικανικής φρουράς. Οπως δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ εκπρόσωπος της αμερικανικής διοίκησης, "κανένας δε βγήκε ζωντανός από το συγκεκριμένο κτίριο» («Κυρ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ