Δευτέρα 31 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΟΥΒΕΪΤ
«Επίθεση» ή δυστύχημα;

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ. Ασαφείς ήταν, ως αργά χτες βράδυ, οι λεπτομέρειες σχετικά με ένα περιστατικό που οι Αμερικανοί στρατιωτικοί αποκάλεσαν «επίθεση εναντίον τους με ημιφορτηγό» στο αμερικανικό στρατόπεδο Ουνταΐρι στο Κουβέιτ.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», ένας άνδρας με πολιτικά ρούχα, που οδηγούσε λευκό αυτοκίνητο μάρκας «Νισσάν», «όρμησε εναντίον μιας ομάδας στρατιωτών» και τραυμάτισε 6 εξ αυτών -- προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο για 15 τραυματίες.

Ασαφείς ήταν οι πληροφορίες για την τύχη του οδηγού: Αμερικανοί στρατιώτες τον πυροβόλησαν επανειλημμένως κι ήταν άγνωστο αν υπέκυψε στα τραύματά του ή είχε «συλληφθεί», όπως έλεγαν Αμερικανοί.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου έλεγαν ότι δε βρέθηκαν εκρηκτικά στο ημιφορτηγό, πράγμα που θέτει υπό αμφισβήτηση τους υπαινιγμούς αμερικανικών ΜΜΕ περί «επίθεσης αυτοκτονίας». Ασαφείς ήταν οι λεπτομέρειες σχετικά και με την εθνικότητα του οδηγού: δεν ήταν Κουβεϊτιανός ούτε Αμερικανός. Στρατιωτικός αξιωματούχος έλεγε ότι ενδεχομένως ήταν ξένος εργαζόμενος, ένας από τους πολλούς μετανάστες από τις Φιλιππίνες, την Ινδία, το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής που έχουν βρει εργασία στο Κουβέιτ.

Ακόμη και ο στρατηγός Φρανκς εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το αν το περιστατικό συνδέεται με την επίθεση στη Νατζάφ. Το Πεντάγωνο είπε πως το περιστατικό «ερευνάται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ