Παρασκευή 11 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο Τζέι Γκάρνερ

Ονομάζεται Τζέι Γκάρνερ κι όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι ο άνθρωπος, στον οποίο - σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι γνωρίζοντες τα συμβαίνοντα στο Λευκό Οίκο - θα ανατεθεί η διοίκηση του κατεχόμενου Ιράκ, εάν και εφόσον νικήσουν οι δυνάμεις εισβολής. Πάντως, μια και ο κ. Γκάρνερ προαλείφεται για την... επίζηλη αυτή θέση, λέμε να σας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Ο Τζέι Γκάρνερ είναι 64 χρόνων και κατάγεται από τη Φλόριντα. Εχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό, φτάνοντας στο βαθμό του στρατηγού. Αποστρατεύθηκε το 1997, αλλά συνέχισε να δουλεύει στο αμερικανικό Πεντάγωνο, όπου, σήμερα, ηγείται του Γραφείου Ανοικοδόμησης και Ανθρωπιστικής Αρωγής. Δε θα πρωτοπάει τώρα στο Ιράκ. Βρέθηκε εκεί και το 1991. Ηταν ο Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος, στο Βόρειο Ιράκ, που επέβλεψε την επανεγκατάσταση των Κούρδων στην «επιτηρούμενη ζώνη», μετά τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου.

Κι αν δε σας φτάνουν τα παραπάνω, πάρτε υπόψη σας και τα εξής: Στις 12 του Οκτώβρη 2000 είχε υπογράψει δήλωση του ακροδεξιού Εβραϊκού Ινστιτούτου για Υποθέσεις Εθνικής Ασφάλειας (JINSA), στην οποία επαινούνταν ο ισραηλινός στρατός επειδή «επέδειξε αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση απέναντι στη θανάσιμη βία που ενορχηστρώνει η ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία εσκεμμένα σπρώχνει αμάχους και νέους στις πρώτες γραμμές». «Αυτό που καθιστά αμοιβαίως επωφελή τη σχέση ΗΠΑ - Ισραήλ», αναφερόταν στη δήλωση, «είναι ο συνδυασμός στρατιωτικών δυνατοτήτων και κοινών πολιτικών αξιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ