Παρασκευή 11 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΜΠΟΥΣ - ΜΠΛΕΡ
Μήνυμα «ελευθερίας» ενώ σκοτώνουν

Του έκοψαν το πόδι για να το ελευθερώσουν...

Associated Press

Του έκοψαν το πόδι για να το ελευθερώσουν...
ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις του Ιράκ, αλλά και όλη σχεδόν η χώρα δεν έχει καν ηλεκτρικό. Τα τρία κανάλια της ιρακινής τηλεόρασης δεν μπορούν να εκπέμψουν εξαιτίας των βομβαρδισμών των τηλεπικοινωνιακών κέντρων από τους Αμερικανο-Βρετανούς.

Συνεπώς δεν είδαν καν το μαγνητοσκοπημένο στο Μπέλφαστ, μήνυμα, των Μπους και Μπλερ που μεταδίδεται από χθες από το νέο αραβόφωνο δίκτυο της χώρας που φέρει τη σφραγίδα ΗΠΑ - Βρετανίας και τη... συμβολική ονομασία «Nahwa Al Hurrieh» («Προς την Ελευθερία»). Φυσικά, κάποιοι μπορεί και να το είδαν όχι μόνο στο Ιράκ αλλά και στις γειτονικές χώρες. Τι διαμήνυσαν λοιπόν Μπους και Μπλερ; ότι «ο εφιάλτης που έφερε στο έθνος σας ο Σαντάμ Χουσεΐν θα έχει σύντομα τελειώσει».

«Αξίζετε περισσότερα από την τυραννία, τη διαφθορά και τους θαλάμους βασανιστηρίων. Σας αξίζει να ζείτε ως ελεύθεροι άνθρωποι. Και διαβεβαιώνω κάθε πολίτη του Ιράκ ότι το έθνος σας θα είναι σύντομα ελεύθερο», αναφέρει ο Τζορτζ Μπους, ενώ από πλευράς του, ο Βρετανός πρωθυπουργός επισημαίνει: «Ενα νέο και καλύτερο μέλλον έρχεται για τους πολίτες του Ιράκ»... «Δεν επιθυμούσαμε αυτόν τον πόλεμο, αλλά αρνούμενος να παραδώσει τα όπλα μαζικής καταστροφής ο Σαντάμ Χουσεΐν δε μας άφησε καμία επιλογή από το να δράσουμε».

Οπως επισημαίνει το «Reuters», το νέο τηλεοπτικό δίκτυο θα εκπέμπει μία ώρα την ημέρα από ειδικά εξοπλισμένο αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος που θα ίπταται πάνω από τη χώρα. Πέντε ώρες προγράμματος θα μεταδίδονται μέσω του παλιού ιρακινού τηλεοπτικού δικτύου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ