Παρασκευή 11 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... προφητικά

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο ΚΑΝΟΝΑΣ, που λέει ότι ...πάντα την πληρώνει ο αδύνατος, θα εφαρμοστεί και στο Βόρειο Ιράκ, να είστε βέβαιοι. Μπορεί να βλέπουμε Κούρδους αυτές τις μέρες να πανηγυρίζουν ως νικητές στο Κιρκούκ και ίσως στη Μοσούλη, αλλά «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά».

Ούτε η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία θα είναι, που θα δούμε ένα «λαό που απελευθερώθηκε» να μετατρέπεται σε «μαύρο πρόβατο» και σε «παράγοντα αποσταθεροποίησης» της περιοχής. Ιδίως, όταν σ' αυτήν την περιοχή είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των πάντων.

Θυμηθείτε ανάλογες περιπτώσεις στα Βαλκάνια, την πρώην Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία δηλαδή, και εύκολα θα καταλάβετε τι θα επακολουθήσει. Αλλωστε, στην περίπτωσή μας, είναι πολλοί οι «παράγοντες», που θέλουν να περάσει το δικό τους και το θέλουν ...τώρα!

Η Τουρκία έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις της και πάντα αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση για «χωροφύλακας περιοχής». Κι αφού στο Νότο το ρόλο έχει «καπαρώσει» προ καιρού το Ισραήλ, στο Βορρά του Ιράκ ...χηρεύει η θέση.

Οσο για τους λαούς της περιοχής, δυστυχώς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και άλλους δυνάστες, εμπιστευόμενοι ηγεσίες που κοροϊδεύονται και κοροϊδεύουν...

Αλλωστε, οι Κούρδοι έχουν ανάλογες εμπειρίες και, μάλιστα, σχετικά πρόσφατες...

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, ακόμα κι αν δεν έρχεται πρώτη η παράταξη του κυβερνώντος κόμματος στα πανεπιστήμια, δήλωσε σήμερα ο Πέτρος Ευθυμίου και ...παρά λίγο να μας πείσει πως γνωρίζει τι θέλουν οι νέοι της χώρας.

Μόνο που το υπουργείο του και η κυβέρνηση στην οποία μετέχει δε δείχνουν τις ίδιες ευαισθησίες για τους νέους, όταν λένε όχι σε όλα τους τα αιτήματα στην εκπαίδευση κι όταν χαμπάρι δεν πήραν από την απαίτησή τους να σταματήσουν οι διευκολύνσεις στις ΗΠΑ, μέσω των πρόσφατων αντιπολεμικών διαδηλώσεων.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ