Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Ο λαός αντιτάσσει το δικό του όραμα

Motion Team

Χτες υπογράφτηκε πανηγυρικά η ισχυροποίηση ενός πόλου πολέμου. Η ΕΕ διευρύνεται για να ισχυροποιηθεί απέναντι στον άλλο βρικόλακα, τις ΗΠΑ, για να μπορεί από ισχυρότερη θέση να λυμαίνεται μεγαλύτερο μερίδιο κερδών στη μοιρασιά.

Απέναντι σ' αυτή την Ευρώπη ο λαός της Θεσσαλονίκης αντιτάσσει το δικό του όραμα και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για να το κάνει πράξη. Στη διάρκεια της εκδήλωσης χτες περιέγραψε ορισμένες πλευρές του. Θέλει μια Ευρώπη, έναν κόσμο που ο παραγόμενος κοινωνικός πλούτος θα ανήκει σ' αυτούς που τον παράγουν. Μια Ευρώπη όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από το κεφάλαιο, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Μια Ευρώπη, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, χωρίς ευρωστρατό, ευρωαστυνομία, ευρωεντάλματα και κάθε λογής «τρομονόμους».

Απαιτεί να φύγουν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα από τα Βαλκάνια και να μην εγκατασταθούν νέα με τις ευλογίες της ΕΕ. Να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής από το Ιράκ ή όπου αλλού υπάρχουν. Να καταστραφούν όλα τα όπλα μαζικής καταστροφής απ' όσους τα κατέχουν. Να μην αλλάξουν τα εθνικά σύνορα στην περιοχή και οι μειονότητες να γίνουν γέφυρες φιλίας ανάμεσα στους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ