Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Πιο δυνατά το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα

Πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής Γραμματείας Ηρακλείου της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ, στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Αθήνα, με τους ηγέτες των χωρών που οι κυβερνήσεις τους στάθηκαν στο πλευρό των ιμπεριαλιστών, συνεργώντας στο έγκλημα κατά του ιρακινού λαού.

Από νωρίς το απόγευμα, μέλη της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» βρέθηκαν στην αίθουσα όπου θα πραγματοποιούνταν η εκδήλωση για τις τελευταίες ετοιμασίες. Λίγο αργότερα, άρχισαν να προσέρχονται στο χώρο και οι πρώτοι Ηρακλειώτες, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες, γυναίκες και νεολαία.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Ο πόλεμος στο Ιράκ. Ο ρόλος των Διεθνών Οργανισμών και του λαϊκού κινήματος».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Δαμιανός Βασιλειάδης διεθνολόγος, ο Θέμος Στοφορόπουλος πρέσβης επί τιμή και ο Στρατής Κόρακας μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Η συζήτηση κράτησε το ενδιαφέρον όλων όσοι βρίσκονταν εκεί για την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα μετά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ. Κύριο ζήτημα που αναδείχτηκε είναι η ανάγκη το λαϊκό κίνημα να βγει πιο δυναμωμένο και μαζικό, να αποτελέσει τον ισχυρό πόλο αντίστασης ενάντια στον αιματοβαμμένο αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ