Σάββατο 3 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Χάσαμε το δημοσιογραφικό χωριό

Το Συμβούλιο της Επικρατείας τελικά σταμάτησε το βενιζέλιο έργο της κατασκευής του δημοσιογραφικού χωριού. Ενα έργο, που από την αρχή είχαμε καταγγείλει ως απαράδεκτο, τόσο από οικονομική, όσο κι από περιβαλλοντική άποψη. Ηταν βέβαιο ότι η έγνοια τους δεν ήταν η άνεση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων -εναλλακτικές λύσεις υπήρχαν και ήταν πολλές- αλλά η εκμετάλλευση της περιοχής και η μετέπειτα πώληση των κατοικιών. Φυσικά, δεν πρέπει να λησμονούμε την εξυπηρέτηση των «φίλων» εργολάβων που έχουν μετατρέψει την Αττική σε μια απέραντη τσιμεντούπολη. Τώρα τρέχουν και δε φτάνουν. Ας πρόσεχαν. Το ζήτημα, βέβαια, είναι τι θα γίνει με τον Ιππόδρομο και το Ελληνικό. Περιοχές που τα προεκλογικά φυλλάδια του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι θα γίνουν πάρκα και σήμερα προορίζονται για χώρους αθλητικούς και εμπορικά κέντρα που θα εκμεταλλευτούν πολυεθνικές και εγχώριες εταιρίες γνωστών αστέρων του «εκσυγχρονισμού», που τα τελευταία χρόνια έχουν σχέσεις αγάπης (διάβαζε διαπλοκής) με την εξουσία. Αυτή η Ολυμπιάδα είναι βέβαιο ότι θα μας στοιχίσει πανάκριβα. Περιβαλλοντικά και οικονομικά.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Χημικά δι' ασήμαντον αφορμήν

Και πάλι οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν χημικά σε βάρος των διαδηλωτών την Τετάρτη. Ποσότητες δυσανάλογα μεγάλες σε σχέση με τα επεισόδια που δημιούργησαν οι γνωστοί - άγνωστοι. Τα συγκεκριμένα χημικά είναι απαγορευμένα, αλλά για τα σαΐνια του Χρυσοχοΐδη δε χαμπαριάζουν. Πάνω απ' όλα, η φιέστα των αφεντικών τους τους ένοιαζε...

Μετάλλαξη

Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα είναι κοινά παραδεκτό ότι είναι επικίνδυνα για την υγεία μας. Τι θα γίνει με τους μεταλλαγμένους πολιτικούς όμως τύπου Μπίστη που μέχρι και τις διαδηλώσεις κατέκρινε; Ελεος!!!

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
ΟΙΚΟ τ. Απριλίου

Πολύ καλό το οικολογικό ένθετο της «Καθημερινής» του προηγούμενο Σαββάτου. Αξίζει να διαβαστεί και μόνο για ένα κείμενο που αναφερόταν σε μια πολική αρκούδα που ζει μαντρισμένη σ' ένα ζωολογικό κήπο. Διαβάσαμε ότι το ζώο, μη ανεχόμενο το διαφορετικό και περιοριστικό περιβάλλον που του επιβάλλουν να ζει, πνίγει τα νεογέννητά του για να μη ζουν σ' αυτές τις συνθήκες. Αυτά πρέπει να σκεφτούν όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κρατούν φυλακισμένους λαούς ελέω της πολεμικής τους μηχανής. Σύντομα θα διαπιστώσουν ότι ο εφιάλτης των λαών θα γίνει ο δικός τους εφιάλτης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
To αλφαβητάρι των μεταλλαγμένων(2004-06-26 00:00:00.0)
Για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και τους ελέγχους(2004-06-13 00:00:00.0)
«Μεταλλαγμένος» κίνδυνος(2004-04-27 00:00:00.0)
Η «αγαθοεργία» ήταν ...μεταλλαγμένη!(2002-08-17 00:00:00.0)
Ανεξέλεγκτα κυκλοφορούν τα μεταλλαγμένα(2000-08-11 00:00:00.0)
«Πλυντήριο» μεταλλαγμένων(2000-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ