Σάββατο 3 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέχεια με τις υποθέσεις ληστειών

Με καταθέσεις μαρτύρων για υποθέσεις ληστειών συνεχίστηκε χτες η δίκη των κατηγορούμενων για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.

Ο Γιώργος Ασπραδάκης αναγνώρισε με βεβαιότητα τον Δημήτρη Κουφοντίνα να είναι μεταξύ αυτών που παρακολουθούσαν την τράπεζα Εργασίας στην Πατησίων, δύο μέρες πριν γίνει η ληστεία. Επίσης, με πιθανότητα 50% υποστήριξε ότι πρέπει να ήταν εκεί και ο Βασίλης Τζωρτζάτος. Ακολούθως όμως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την προανακριτική του κατάθεση για τον Κώστα Καρατσώλη, λέγοντας ότι δεν είναι σίγουρος όταν είδε τη φωτογραφία που του έδειξε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα Χρήστου Λάμπρου προς τον Θωμά Σερίφη αν πήρε μέρος στη ληστεία της τράπεζας Εργασίας στο Περιστέρι, ο κατηγορούμενος είπε ότι θα τοποθετηθεί στην απολογία του. Για την ίδια υπόθεση ο διευθυντής του υποκαταστήματος Νίκος Μάντας είπε ότι αναγνωρίζει τον Χριστόδουλο Ξηρό σαν τον άνθρωπο που συντόνιζε την επιχείρηση. Επίσης, με ποσοστό 40% αναγνώρισε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν αυτός που με την απειλή αυτομάτου διέταξε τον υποδιευθυντή να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Συμμετοχή σε ληστεία παραδέχτηκε μόνο ο Κώστας Τέλιος, ενώ αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη οι Χριστόδουλος Ξηρός, Βασίλης Τζωρτζάτος και Κώστας Καρατσώλης. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μιχάλης Μαργαρίτης παρατήρησε ότι η παραδοχή του Σάββα Ξηρού για συμμετοχή στη ληστεία της χρηματαποστολής του ΟΤΕ στον Πειραιά, δείχνει πως η «17Ν» δεν είναι άσχετη με «απαλλοτριώσεις» χρημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ