Σάββατο 3 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Αρ. πρωτ.: 2631

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Για την εισαγωγή 30 Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

«ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

1. Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (ΤΠΜ) της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στο αντικείμενο «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη» για το ακαδημαϊκό έτος 2003-04.

2. Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο παραπάνω Π.Μ.Σ. οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) μετά από ετήσιο κύκλο σπουδών, ο οποίος περιλαμβάνει την παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων κατά τη διάρκεια των δύο ακαδημαϊκών εξαμήνων, καθώς και την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

3. Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτές υποψηφιότητες αποφοίτων (ή τελειόφοιτων, εφόσον αποφοιτήσουν μέχρι τον Ιούλιο 2003) όσων ο νόμος ορίζει και κυρίως διπλωματούχων πολιτικών μηχανικών των πολυτεχνικών σχολών των ΑΕΙ της χώρας ή ισότιμων τμημάτων ΑΕΙ της αλλοδαπής. Επίσης γίνονται δεκτοί και απόφοιτοι (ή τελειόφοιτοι, με την παραπάνω προϋπόθεση) τμημάτων συγγενούς γνωστικού αντικειμένου της ημεδαπής ή αλλοδαπής από θετικές ή τεχνολογικές κατευθύνσεις.

4. Ο μέγιστος αριθμός των εισακτέων Μεταπτυχιακών Φοιτητών (ΜΦ) στο ΠΜΣ ορίζεται σε τριάντα (30). Η επιλογή των ΜΦ θα γίνει με βάση τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας και ειδικότερα τη συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου των προπτυχιακών σπουδών του υποψήφιου με την επιστημονική περιοχή του ΠΜΣ, το βαθμό του διπλώματος ή πτυχίου, την επίδοση στη διπλωματική εργασία και σε προπτυχιακά μαθήματα συναφή με το ΠΜΣ, το επίπεδο γνώσης τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας, το βιογραφικό σημείωμα του υποψήφιου και συστατικές επιστολές.

5. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν μέχρι τις 26 Μαΐου 2003 στη Γραμματεία του ΤΠΜ του ΑΠΘ:

α) Αίτηση σε ειδικό έντυπο χορηγούμενο από τη Γραμματεία του Τμήματος,

β) Επικυρωμένο αντίγραφο διπλώματος ή πτυχίου. Ειδικά οι τελειόφοιτοι πρέπει να καταθέσουν στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι αναμένεται η αποφοίτησή τους μέχρι τον Ιούλιο 2003.

γ) Βεβαίωση ισοτιμίας διπλώματος ή πτυχίου από το ΔΙΚΑΤΣΑ (όσοι προέρχονται από πανεπιστήμια του εξωτερικού),

δ) Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας,

ε) Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα,

στ) Αποδεικτικά επαρκούς γνώσης μιας ή περισσοτέρων ξένων γλωσσών,

ζ) Δύο συστατικές επιστολές,

και όσα άλλα συμπληρωματικά στοιχεία αναφέρονται στο έντυπο της αίτησης.

6. Πρόσθετες πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του ΤΠΜ του ΑΠΘ (τηλ. 2310-995698).

Θεσσαλονίκη , 17 Απριλίου 2003

Ο Πρόεδρος

Γ. ΤΣΩΧΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ