Σάββατο 3 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ
Ξεκίνησαν τα έργα με την... επίβλεψη των ΜΑΤ

Οπου έργο της ΔΕΗ, τα ΜΑΤ επί τω έργω...

Eurokinissi

Οπου έργο της ΔΕΗ, τα ΜΑΤ επί τω έργω...
Στις 3 χτες τα ξημερώματα και με την «επίβλεψη» ισχυρής αστυνομικής δύναμης αποτελούμενη από άνδρες των ΜΑΤ, που κατέκλυσαν την περιοχή (όπως και στα Βριλήσσια πριν από μερικές μέρες) ξεκίνησαν οι εργασίες για την «αναβάθμιση» του υφιστάμενου έργου του υποσταθμού ζεύξης 150 ΚV που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Ηλιούπολης και Αργυρούπολης.

Η αντίδραση των κατοίκων της περιοχής ήταν άμεση - όπως και τους τελευταίους μήνες που κινητοποιήθηκαν - απαιτώντας να μην κατασκευαστεί μέσα σε κατοικημένη περιοχή το Κέντρο Υπερύψηλης Τάσης (ΚΥΤ) 400KV, να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις και να σταματήσουν τα έργα.

Χτες, τα μηχανήματα της ΔΕΗ μπήκαν στο χώρο με το αιτιολογικό ότι θα γίνει μετεγκατάσταση ενός πυλώνα, κάτι που έχει αποφασίσει η αρμόδια διυπουργική επιτροπή στις 28 Μάρτη και σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η ματαίωση της κατασκευής του ΚΥΤ, η άμεση μετακίνηση των πυλώνων κατά 200 μέτρα από τον οικισμό δυτικά του Υποσταθμού, η αναβάθμιση της εγκατάστασης του συστήματος των 150 ΚV, καθώς και η άμεση δεντροφύτευση του χώρου που απελευθερώνεται.

Ομως, όταν οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν από τον εργολάβο και την αστυνομία την οικοδομική άδεια με βάση την οποία γίνεται το έργο, διαπιστώθηκε ότι αυτή δεν υπήρχε. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε την ανησυχία των κατοίκων ότι εκ του πονηρού και με πλάγιο τρόπο το έργο θα γίνει, παρά την απόφαση της διυπουργικής. Η κινητοποίηση των κατοίκων συνεχίστηκε με «κλείσιμο» της Κατεχάκη, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση έξω από το χώρο και πορεία προς το δημαρχείο της Ηλιούπολης.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ ΑΕ επικαλείται θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) Ηλιούπολης για το έργο «αναβάθμισης». Σ' αυτή τη συνεδρίαση του ΔΣ η «Δημοκρατική Ενότητα Ηλιούπολης» είχε ζητήσει την ανάκληση του νομικού πλαισίου που αφορούσε την κατασκευή του ΚΥΤ των 400 ΚV αλλά και να τους δοθεί η τεχνική μελέτη για το έργο. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, ενώ υιοθετήθηκε - κατά πλειοψηφία - απόφαση με την οποία «άνοιγε» ο δρόμος για να ξεκινήσουν οι εργασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ