Σάββατο 3 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΗ - ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Οι κάτοικοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι των Βριλησσίων ενάντια στην κατασκευή του υποσταθμού υψηλής τάσης της ΔΕΗ στο χώρο της ναυτικής βάσης. Με συγκέντρωση και πορεία που έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Μάη, θα δηλώσουν, για άλλη μια φορά, την αντίθεσή τους στην ολοκλήρωση του έργου και θα απαιτήσουν την παραχώρηση των 52,5 στρεμμάτων της βάσης, προκειμένου να διαμορφωθούν ως χώρος πρασίνου, άθλησης και αναψυχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βριλησσίων αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των κατοίκων στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης και πορεία προς το χώρο της ναυτικής βάσης.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κοπή δέντρων και η καταστροφή του περιβάλλοντος, με πρόσχημα την αναγκαιότητα του έργου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, υπό την προστασία των ΜΑΤ που έχουν «εγκατασταθεί» έξω απ' το χώρο της ναυτικής βάσης, εδώ και περίπου 10 μέρες, από τις 21 Απρίλη. Ο Δήμος και η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνουν πως η κοπή των δέντρων έγινε παράνομα, με δεδομένο πως το ΣτΕ είχε αποφασίσει ότι οι εργασίες πρέπει να σταματήσουν άμεσα.

Ο «Ρ» επικοινώνησε με τους αρμόδιους της «Αθήνα 2004» και της ΔΕΗ, προκειμένου να πάρει την άποψή τους σχετικά με τις εργασίες που συνεχίζονται παρά την απόφαση του ΣτΕ. «Υπάρχει νόμιμη άδεια για την κοπή των συγκεκριμένων δέντρων και έχουν ληφθεί υπόψη όλοι οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί», δήλωσε στον «Ρ» ο Δ. Μπέης, αρμόδιος για το έργο από την «Αθήνα 2004». Ενώ εκ μέρους της ΔΕΗ, ο Δ. Σταυρόπουλος υποστηρίζει πως «ο υποσταθμός θα βοηθήσει, εκτός από την ηλεκτροδότηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και το Δήμο Βριλησσίων». Είναι προφανές ότι κανείς από τους δύο δεν μπήκε στην ουσία του ζητήματος και με αόριστες φράσεις, όπως οι παραπάνω, προσπαθούσαν να αποδείξουν τη... χρησιμότητα ενός έργου που θα προκαλέσει τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.

Επιπλέον, ο Δήμος και η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλουν την περιβαλλοντική καταστροφή και στο υπόλοιπο τμήμα της βάσης, το οποίο παραμένει υπό την κατοχή του Πολεμικού Ναυτικού, με κοπή αιωνόβιων δέντρων, κατασκευή τσιμεντένιων τοιχωμάτων, ενώ τοποθετείται και διπλό αγκαθωτό συρματόπλεγμα.

Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα παραπέμπονται την επόμενη βδομάδα οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι, Κ. Λιάπης, Χ. Δρακόπουλος, Β. Γιαννακάς, και ο πολίτης, Γ. Παναγιωτακόπουλος, που συνελήφθησαν στην προηγούμενη κινητοποίηση των Βριλησσιωτών την Πέμπτη 24 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ