Κυριακή 4 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ - ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη στις 9 Μάη

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ), με αφορμή τη Μέρα Νίκης των Λαών κατά του φασιστικού άξονα, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ο πόλεμος, η εποχή μας, η πάλη των λαών». Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 9 Μάη 2003 στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδρίων του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλία του διευθυντή του ΚΜΕ Παν. Γεωργιάδη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, προβολή της ταινίας «Αληθινός φασισμός» του Μιχαήλ Ρομ και έκθεση φωτογραφικού υλικού από τον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα.

Με αφορμή τη διοργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης και ενόψει της επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης, η Χρ. Παναγιωτακοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, δήλωσε στο «Ρ»: «Σήμερα, στην εποχή μας, που η ιμπεριαλιστική νέα τάξη των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ με τη ρομφαία του αντιτρομοκρατικού πολέμου επεμβαίνει, βομβαρδίζει και απειλεί όποιο λαό αντιστέκεται στα συμφέροντά τους, η επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης και η γιορτή της Εθνικής Αντίστασης υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο τα μεγάλα διδάγματα από αυτόν τον τιτάνιο αγώνα. Επιβεβαιώνουν τη διαχρονική αξία της προσφοράς του σοσιαλισμού, της ΕΣΣΔ και της οργανωμένης αντίστασης των λαών. Υπενθυμίζουν πάνω απ' όλα πως καμία ιμπεριαλιστική δύναμη δεν είναι ανίκητη. Οσο μας αφορά σαν νέους ανθρώπους, συνεχίζουμε τη μάχη για την πραγματική γνώση σχετικά με τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα, όπως ο πόλεμος, που έχει παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα δείχνει στις μέρες μας το αποκρουστικό του πρόσωπο. Εμπνεόμαστε από αυτόν τον αγώνα και συνεχίζουμε για τη συγκρότηση του μεγάλου αντιιμπεριαλιστικού μετώπου για την πραγματική νίκη των λαών, για το σοσιαλιστικό μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ