Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Η κυβέρνηση ευθύνεται για την καθυστέρηση

Να μην επιβαρυνθεί η Δυτική Αττική ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ

Στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, που έχει προαναγγείλει η Β. Παπανδρέου, μετέθεσε τις οριστικές απαντήσεις για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ρ. Ζήση, απαντώντας στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου.

Η υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει ένα νέο σχεδιασμό, σύμφωνα με «τις κοινοτικές προδιαγραφές και την ελληνική νομοθεσία», ο οποίος πρέπει να ισχύσει άμεσα, γιατί και ο νέος χώρος στα Ανω Λιόσια θα έχει χρόνο ζωής μέχρι τα μέσα του 2005.

«Κάποτε η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για τη μεγάλη καθυστέρηση», είπε στην τοποθέτησή του ο Αντ. Σκυλλάκος και τόνισε ότι πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις. Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε να μην επιβαρυνθεί η Δυτική Αττική και ιδιαίτερα ο Ασπρόπυργος, η Ελευσίνα και η Φυλή. Επίσης, είπε πως πρέπει να δοθεί ξεκάθαρη απάντηση ότι θα αποκλειστεί η καύση των σκουπιδιών ως μέθοδος και τόνισε ότι δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να καταργηθεί η ενιαία διαχείριση του όλου θέματος. Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι δεν πρέπει να μπουν ιδιώτες σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα και να λυθεί ουσιαστικά το θέμα των μολυσματικών και επικίνδυνων απόβλητων.

Με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης θα δημιουργηθούν δύο χώροι υγειονομικής ταφής στη Δυτική Αττική, δύο στην Ανατολική Αττική, δύο εργοστάσια μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης στη Δ. Αττική, μέχρι τρεις μονάδες μικρές και ευέλικτες κομποστοποίησης στην Ανατολική Αττική, πέντε κεντρικούς σταθμούς μεταφόρτωσης, 18 μικρά τοπικά συστήματα μεταμόρφωσης απορριμμάτων - τα 10 ήδη λειτουργούν - τρία κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων (ένα στη Δυτική και δύο στην Ανατολική Αττική) και αποκαταστάσεις ανεξέλεγκτων χωματερών. Οπως είπε η υφυπουργός, οι μελέτες προβλέπουν ότι οι θέσεις στις οποίες θα αναπτυχθούν τα παραπάνω είναι για τη Βορειοανατολική Αττική οι θέσεις Μαύρο Βουνό, Γραμματικό και Τρύπες Πολυδενδρίου, για τη Νοτιοανατολική Αττική οι θέσεις Κερατέα και λατομεία Κυριακού και για τη Δυτική Αττική οι θέσεις Σκαλιστήρι Φυλής και Μελετάνι Μάνδρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ