Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδήλωση για τους 200 της Καισαριανής

Οι Αντιστασιακές Οργανώσεις - Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ), Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), οι οργανώσεις των Θυμάτων Κατοχής κλπ. - και ο Δήμος Καισαριανής διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις, το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μάη, προς τιμήν των 200 εκτελεσμένων από τα στρατεύματα κατοχής πατριωτών -κομμουνιστών, την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Το Σάββατο 10 Μάη, 11 πμ, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αναθηματικής πλάκας στο σημείο όπου ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ Αρης Βελουχιώτης, το Μάη του 1941, συναντήθηκε με Καισαριανιώτες συντρόφους του και μίλησε για το ξεκίνημα του ένοπλου αγώνα. Στις 5.30 μμ εκκίνηση λαϊκού ανώμαλου δρόμου «Ναπολέων Σουκατζίδης», από το Σκοπευτήριο. Ωρα 8 μμ άφιξη λαμπαδηδρομίας στο Σκοπευτήριο από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου. Στις 8.30 μμ στο χώρο του σκοπευτηρίου γίνεται συναυλία με την Αννα Μπιθικώτση (κόρη του Γρ. Μπιθικώτση).

Την Κυριακή 11 Μάη, ώρα 10 πμ, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με πορεία από το Πνευματικό Κέντρο (παλιό Δημαρχείο, Υμηττού και Σκοπευτηρίου) προς το χώρο της θυσίας, όπου θα κατατεθούν στεφάνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ