Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Μάρτυρες αναγνώρισαν κατηγορούμενους

Αρκετοί μάρτυρες δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν κατηγορούμενους κατά τη χτεσινή ακροαματική διαδικασία, γεγονός που αμφισβητήθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης, ενώ ο Γ. Αγιοστρατίτης, συνήγορος των αδελφών Ξηρού, μίλησε για «εργολαβικές καταθέσεις», είπε δε πως μοιράζουν ρόλους στους μάρτυρες. Στο μεταξύ, ο κατηγορούμενος Β. Τζωρτζάτος με το ξεκίνημα της διαδικασίας ζήτησε και πήρε το λόγο, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του για ψευδομάρτυρες κατασκευασμένους από τις διωκτικές αρχές, λόγω της έλλειψης στοιχείων.

Για τη ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην Πατησίων κατέθεσε η Μ. Κτιστάκη, η οποία δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει κανέναν από τους δράστες, ενώ ο Πάτροκλος Τσελέντης, απαντώντας σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας, Χρ. Λάμπρου, παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη ληστεία. Αντίθετα, ο Θεολόγος Ψαραδέλης αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση. Ο αστυνομικός φρουρός των ΕΛΤΑ Θ. Παπαπάνος κατέθεσε ότι σίγουρα αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Δ. Κουφοντίνα τον δράστη που τον πυροβόλησε κατά τη διάρκεια ληστείας.

Ο μάρτυρας Αν. Σπυριδάκης, ο οποίος ήταν φύλακας του Πολεμικού Μουσείου, αναγνώρισε με ποσοστό 50% τον Χρ. Ξηρό ως έναν από τους τέσσερις δράστες, που πήραν τα δύο μπαζούκας. Ο δεύτερος μάρτυρας που δήλωσε 100% βέβαιος είναι και πάλι αστυνομικός, ο Θ. Αβδούλος, ο οποίος αναγνώρισε τον Β. Ξηρό ως ένα από τα τρία άτομα που είδε να προσπαθούν να διαφύγουν αμέσως μετά τη δολοφονία του εφοπλιστή Κ. Περατικού.

Αντίθετα, η δικηγόρος Κ. Παπακώστα, η οποία είχε δει έναν από τους δράστες της δολοφονίας του Κ. Περατικού να διασχίζει το δρόμο, υποστήριξε ότι τα χαρακτηριστικά του της θυμίζουν τον Σ. Ξηρό, κάτι όμως που, όπως είπε, δεν μπορεί να καταθέσει με βεβαιότητα. Τέλος, τον Β. Ξηρό αναγνώρισε και ο Ι. Παπαγεωργίου ως δράστη της δολοφονίας του Κ. Περατικού, χωρίς να είναι βέβαιος, και με μικρές πιθανότητες τον Δ. Κουφοντίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ