Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
Συνεχίζουν να διεκδικούν το χώρο για πράσινο

Στο χώρο όπου από τις 21 Απρίλη ήταν αποκλεισμένος από δυνάμεις των ΜΑΤ, κατάφεραν χτες να εισέλθουν οι κάτοικοι των Βριλησσίων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα έργα κατασκευής υποσταθμού υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Ετσι, χτες το απόγευμα οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να μπουν στο χώρο ο οποίος τους ανήκει, στα 18 στρέμματα, - από τα 52,5 - τα οποία έχουν παραχωρηθεί στο δήμο.

Νωρίτερα, οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης όπου ο Φάνης Αρχιμανδρίτης, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης Βριλησσίων» και μέλος της επιτροπής αγώνα για τη διάσωση του πρασίνου της ναυτικής Βάσης, τόνισε πως «όταν αγωνιζόμαστε πάντα πετυχαίνουμε κάτι. Το σίγουρο είναι πως όταν δεν αγωνιζόμαστε δεν πετυχαίνουμε τίποτα».

Στη συγκέντρωση και την πορεία μέχρι τη Βάση που ακολούθησε, παραβρέθηκαν βουλευτές όλων των κομμάτων, εκτός της κυβέρνησης φυσικά, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, ο οποίος δήλωσε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων και τόνισε την ανάγκη για συνεχή πάλη ενάντια στην πολιτική και στα συμφέροντα που καταστρέφουν το περιβάλλον και που αντιμετωπίζουν με κρατική καταστολή τους αγώνες του λαού.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία κατοίκων, που εναντιώνονται στην κατασκευή Κέντρου Υψηλής Τάσης στην Ηλιούπολη. Ολοι μαζί μπήκαν και περιηγήθηκαν στο χώρο που τους ανήκει, έδωσαν υπόσχεση πως θα διεκδικήσουν ολόκληρη τη ναυτική Βάση, πως δε θα γίνουν τα έργα της ΔΕΗ και πως ο χώρος θα δοθεί στο δήμο ως τόπος αναψυχής, πρασίνου και άθλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ