Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Το Παράρτημα Πειραιά της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί συνεστίαση αύριο, Σάββατο, 10 Μάη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21, 1ος όροφος).

Την Κυριακή 11 Μάη, διοργανώνουν εκδηλώσεις:

  • Το Παράρτημα Σπερχειάδας της ΠΕΑΕΑ και ο Δήμος Σπερχειάδος, σε συνεργασία και με τους μαζικούς φορείς της πόλης διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στα 61 χρόνια από το ξεκίνημα του ένοπλου αγώνα της Εθνικής Αντίστασης από τον Αρη Βελουχιώτη και τους συντρόφους του από την Καλύβα Στεφανή, στη Σπερχειάδα.

- Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν την ίδια μέρα, που θα αναχωρήσουν από την πλατεία Κάνιγγος στις 7 π.μ. Για περισσότερες πληροφορίες, στα τηλέφωνα: 210.8234.296, 210.8831.368.

  • Το Παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ, ο Δήμος Αγρινίου και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, ώρα 10 π.μ., εκδήλωση μνήμης στο μνημείο της Αγίας Τριάδος Αγρινίου, αφιερωμένη στα 59 χρόνια από την εκτέλεση των 117 αγωνιστών πατριωτών στο χώρο της Αγίας Τριάδος και με κρεμάλα, την ίδια μέρα, τριών πατριωτών στη σημερινή Πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου.
  • Οι συγγενείς των 132 συντρόφων αγωνιστών, το Παράρτημα Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ και οι Δήμοι Λιβαδειάς, Διστόμου, ώρα 11 π.μ., εκδήλωση για να τιμήσουν τους εκτελεσμένους, στις 24 Απρίλη του 1944, από τους Γερμανούς κατακτητές, στη θέση Καρακόλιθο Λιβαδειάς.

- Η αναχώρηση θα γίνει δωρεάν με πούλμαν από το φούρνο Λαδούκου στις 10.30 π.μ.

  • H «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Σιδηροδρομικών» (ΔΕΣΚ-Σ) και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Αμφίκλειας, ώρα 10.30 π.μ., εκδήλωση - αφιέρωμα σε ένα από τα μεγαλύτερα σαμποτάζ που έγιναν στην Ελλάδα ενάντια στις συγκοινωνίες των φασιστών κατακτητών στην επιχείρηση του ΕΛΑΣ στο σιδηροδρομικό σταθμό ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ, στις 13-14 Απρίλη 1943.
  • Το Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ώρα 7 μ.μ., εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών εναντίον των δυνάμεων του φασισμού (9.5.1945), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης Δ. Ηλιούπολης, Μ. Αντύπα και Ελ. Βενιζέλου.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΠΕΑΦΕ στη χρονιάτικη τακτική Γενική απολογιστική Συνέλευση, που θα γίνει τη Δευτέρα 12 Μάη και ώρα 6 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.

Ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Παράρτημα Ιωαννίνων, σήμερα Παρασκευή, 9 Μάη, στις 7 μ.μ. πραγματοποιεί εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη των λαών και τη Μέρα της Εθνικής Αντίστασης, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στα Γιάννενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ