Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν τα αίτια

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων αναμένεται να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του 25χρονου Αριστείδη Νεοφώτιστου. Ο άτυχος άνδρας πέθανε την περασμένη Τετάρτη μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου είχε προσαχθεί. Οι συνθήκες του θανάτου του έχουν δημιουργήσει πολλά ερωτήματα, αφού οι αρχές υποστηρίζουν ότι πέθανε στο Νοσοκομείο «Αγ. Ολγα» όπου μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ σύμφωνα με τους υπεύθυνους γιατρούς ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής νεκροψίας-νεκροτομής που διεξήχθη από την ιατροδικαστή Σ. Μαριανού παρόντες ήταν και οι σύμβουλοι της οικογένειας Νεοφώτιστου, Ε. Νόνας και Π. Γιαμαρέλος, όπως και οι ιατροδικαστές Φ. Κουτσάφτης και Χ. Λευκίδης. Σημειώνεται ότι το πόρισμα ήταν ομόφωνο και, όπως διαπιστώθηκε, ο 25χρονος πέθανε από ασφυκτικό θάνατο από απόφραξη του αναπνευστικού συστήματος (των βρόγχων) με αίμα. Σε αυτό συμφώνησε και ο Ε. Νόνας, ο οποίος δήλωσε στο «Ρ»: «Ερευνάται η προέλευση του αίματος που αναμένεται να διαπιστωθεί από τις ενεργούμενες εξετάσεις». Πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί αν η προέλευση του αίματος είναι από τη μύτη η οποία είχε κάταγμα στο χόνδρινο τμήμα της ή από άλλη αιτία.

Ο Ε. Νόνας μάς τόνισε ότι εργαστηριακά ερευνάται η προέλευση του αίματος, δηλαδή αν είναι τραυματικής αιτιολογίας από το χτύπημα στη μύτη ή είναι τοξικής αιτιολογίας. Στο στομάχι του νεκρού βρέθηκαν δυο σακουλάκια με στέρεο περιεχόμενο (σκόνη) και θα ερευνηθεί εργαστηριακά το είδος της. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων θα γίνουν γνωστά σε 15 μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ