Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΒΡΟΥ
Αντιδρούν στο ξεπούλημα του χρυσού του Περάματος

Στο δρόμο του αγώνα ξαναβγαίνουν σήμερα οι κάτοικοι του Εβρου προκειμένου να εμποδίσουν το ξεπούλημα του χρυσού του Περάματος στο μεγάλο κεφάλαιο, που προωθείται με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Απαιτούν από την κυβέρνηση να απορρίψει αμέσως την αίτηση εξόρυξης του χρυσού και να κλείσει οριστικά το θέμα.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο της Μητρόπολης στην Αλεξανδρούπολη, κατά τη διάρκεια που θα συνεδριάσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εβρου, προκειμένου να επαναβεβαιώσει την αντίθεσή του γνωμοδοτώντας αρνητικά στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έχει κατατεθεί από την εταιρία «Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ». Η κινητοποίηση θα ολοκληρωθεί με πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της εταιρίας.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση σωματεία και σύλλογοι αποφάσισαν απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Νομαρχίας πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. Οι καθηγητές, με απόφαση της Α΄ ΕΛΜΕ, θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ., με στόχο να διευκολύνουν και τη συμμετοχή των μαθητών. Σε αποχή θα προχωρήσουν οι δικηγόροι και οι φαρμακοποιοί.

Οι κάτοικοι του Εβρου είναι καθολικά αντίθετοι στην «επένδυση». Και αυτό θα διαδηλώσουν και σήμερα με τη μαζική συμμετοχή τους στη διαδήλωση.

Θα σταθούν, για άλλη μια φορά, κόντρα στην κυβέρνηση και στις μεθοδεύσεις της, που με πρόσχημα τη γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων επαναφέρει το θέμα που έχει κλείσει εδώ και καιρό με οριστική απόρριψη των σχεδίων των χρυσοθηρών από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εβρου.

Μάλιστα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων - αποκλεισμό αεροδρομίου, λιμανιού, δρόμων - αν η κυβέρνηση μέσω των αρμοδίων υπουργείων δώσει «πράσινο φως» στην εταιρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ