Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Ο μονόδρομος του λαού

Η ανεργία στην επαρχία Λιβαδειάς «χτυπάει» στο 15%, οι βιομηχανίες και κλωστοϋφαντουργίες έχουν κλείσει και οι αγρότες του κωπαϊδικού κάμπου ξεκληρίζονται από τη νεοφιλελεύθερη αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Η νεολαία της περιοχής ψάχνει για δουλιά και δε βρίσκει, ενώ οι ρουσφετολόγοι της κυβέρνησης και η μαύρη εργασία οργιάζουν. Την ίδια στιγμή, 27.000 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στοιβάζονται στα δύο υποκαταστήματα για να εξυπηρετηθούν από 27 γιατρούς, (ένας γιατρός για 1.000 ασφαλισμένους), ενώ το (καινούριο) νοσοκομείο υπολειτουργεί, όπως δηλώνει αγανακτισμένος ο Γ. Καρκάνας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λιβαδειάς.

Οι καταστηματάρχες κλείνουν τα μαγαζιά τους και οι ακάλυπτες επιταγές και διαμαρτυρημένες συναλλαγματικές «πετάνε στα ύψη», επισημαίνει, από την πλευρά του, στο «Ρ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, Κ. Παπασπύρου. Αυτά είναι τα «κατορθώματα» της πολιτικής της ΟΝΕ, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου της περιοχής (βωξίτες), που τον παρέδωσαν σε μια πολυεθνική, την ΠΕΣΙΝΕ και σε μια οικογένεια, των Κυριακοπουλαίων. Ενώ κάνουν «στραβά μάτια» στην «Αλουμίνιον της Ελλάδος», που οφείλει στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας πάνω από 5 δισ. δρχ., όπως αποκάλυψε, φέρνοντας το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, η ΝΑΣ με τον νομαρχιακό της σύμβουλο Λ. Λιάκο.

Αυτός είναι ο μονόδρομος ο δικός τους. Ο μονόδρομος για τους εργατοϋπάλληλους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ και τα λαϊκά στρώματα, είναι ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των εκφραστών της, τονίζει ο Σωτ. Καλέας και προσθέτει: «Στις επερχόμενες εκλογές, ο λαός έχει και το "όπλο" της ψήφου. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, τον καλούμε να στηρίξει την πρόταση για το Λαϊκό Μέτωπο και τη λαϊκή διακυβέρνηση, ενισχύοντας και ισχυροποιώντας το ΚΚΕ, τη μόνη πολιτική δύναμη που ήταν παρούσα σε όλες τις αγωνιστικές εκδηλώσεις του λαϊκού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ