Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία για την επέκταση της «Πετρόλα »

Φωνή διαμαρτυρίας κατά της επέκτασης των εγκαταστάσεων της «Πετρόλα» υψώνει με ανοιχτή του επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, ο Μ. Λεβέντης, φιλόλογος -ψυχολόγος από την Ελευσίνα.

Στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι «... η "Πετρόλα" "καλά κάνει" και ζητάει να μας θανατώσει. Γι' αυτό άλλωστε γεννήθηκε βίαια και παράνομα στη δεκαετία του '70, για να μας θανατώνει... Τα άλλα, περί θέσεων εργασίας και φροντίδας των υπαλλήλων της, να 'ναι καλά εκεί που βρίσκονται οι 14 απανθρακωμένοι του '92, που ο θάνατός τους αποκατέστησε τις οικογένειές τους οικονομικά, κανείς δεν κρίθηκε ένοχος κι όλοι είπαν: "νοιάζεται το εργοστάσιο και παίρνει μέριμνα για τους μελλοθάνατους!"».

Ο Μ. Λεβέντης απευθυνόμενος και στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, την πολιτική ηγεσία της χώρας, τη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τους καλεί να δείξουν πως δε συμβιβάζονται μ' εκείνα που μερικοί ισχυροί τους επιβάλλουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Παράλληλα, επισημαίνει: «ο Αισχύλος, θυμίζω, ήθελε να βάλουν στον τάφο του όχι πως ήταν μέγας τραγικός ποιητής, αλλά πως πολέμησε τους Μήδους για να μην πάρουν την Ελλάδα. Μήπως θα 'πρεπε το ίδιο να νοιάζει κι εμάς, ότι δηλαδή δε μετράμε τόσο ως άνθρωποι που δημιουργούμε, αλλά πρώτα ως άνθρωποι που αγωνιζόμαστε για να 'χουμε το δικαίωμα της δημιουργίας σε χώρο μη σκλαβωμένο, και συγχρόνως κάτι να δείξουμε με τη στάση μας στους υπόλοιπους;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ