Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Σε οριακό σημείο οι υγειονομικές υπηρεσίες

Καταγγελία της τοπικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Ιατρών - Υγειονομικών

Είναι αναγκαίος ο αγώνας του λαού μαζί με το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, για τη δημιουργία μετώπου, με στόχο την προάσπιση του δημόσιου, δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και την αναβάθμισή της
Είναι αναγκαίος ο αγώνας του λαού μαζί με το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, για τη δημιουργία μετώπου, με στόχο την προάσπιση του δημόσιου, δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και την αναβάθμισή της
Σε οριακό σημείο έχει φτάσει πλέον στο Νομό Αργολίδας, η λειτουργία τόσο των νοσοκομείων όσο και των Κέντρων Υγείας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών - Υγειονομικών Αργολίδας. Απέχει πολύ από τις πραγματικές ανάγκες του λαού και αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι, είτε να υπολειτουργούν, είτε να είναι ανύπαρκτες μονάδες (Παιδιατρική) που είναι αδιανόητο να λείπουν από ένα νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων ενός ολόκληρου νομού, στις αρχές του 2000.

Η κατάσταση αυτή, επισημαίνεται, είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση για την Υγεία και έχει άμεση σχέση με τη μείωση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η πολιτική αυτή υποβαθμίζει το δημόσιο τομέα Υγείας, ενώ αντιθέτως αφήνει να ανθίζει ο ιδιωτικός τομέας, αναγκάζοντας έτσι τον εργαζόμενο να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, εναρμονισμένη πλήρως με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου Ναυπλίου, αναφέρει η ανακοίνωση, με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα οξυμένα προβλήματα, αντί να προωθεί την επίλυσή τους, με την πρακτική και τη στάση της οδηγεί στην παραπέρα όξυνσή τους. Ετσι, προκειμένου να καλυφτούν τα οικονομικά ελλείμματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί από τον προηγούμενο χρόνο και με δεδομένη την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης για μείωση των δαπανών για την υγεία, παίρνει μέτρα σε βάρος της υγείας του λαού της Αργολίδας. Ετσι, αντί να στελεχώσει τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με ειδικευμένο προσωπικό, βάζει τους αγροτικούς γιατρούς που είναι χωρίς ειδικότητα, να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής. Επιπλέον, με εντελώς αυταρχικό τρόπο καθυστερεί την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών (κυρίως ειδικευόμενων και αγροτικών), φτάνει δε μέχρι και την περικοπή τους για τους αγροτικούς ιατρούς. Με τη στάση αυτή η Διοίκηση όχι μόνο δε φαίνεται διατεθειμένη να αντιμετωπίσει τα παραπάνω προβλήματα, αλλά μάλλον επιθυμεί να τα συγκαλύψει υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την ελλιπή ιατρική περίθαλψη, οδηγώντας έτσι τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σε υπολειτουργία προσφέροντας χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

«Εμείς απαιτούμε - τονίζει στην ανακοίνωσή της η Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών Υγειονομικών Αργολίδας - γενναία αύξηση των κονδυλίων για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, αναβάθμιση του δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας, την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και την ενίσχυση και βελτίωση των Κέντρων Υγείας. Ζητούν επίσης την πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ούτως ώστε να παρέχουν υψηλής στάθμης υγειονομική περίθαλψη στο λαό της Αργολίδας, καθώς και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών».

Η δημόσια, δωρεάν, ίση για όλο το λαό Υγεία, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι δικαίωμα όλων μας. Για αυτό είναι αναγκαίος ο αγώνας του λαού μαζί με το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, για τη δημιουργία μετώπου, με στόχο την προάσπιση του δημόσιου, δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και την αναβάθμισή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ