Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Προεκλογικοί παιδικοί σταθμοί
  • Η κυβέρνηση προστρέχει προεκλογικά να ιδρύσει σταθμούς μόνο στους «πράσινους» δήμους!
  • «Το ρουσφέτι σε όλο του το μεγαλείο», καταγγέλλει ο δήμαρχος Πετρούπολης, Γ. Γιώγος

«Ακόμα και η αποκατάσταση των συνεπειών από το σεισμό του Σεπτέμβρη που εξέπληξε την Αττική, υπακούει στη λογική εξυπηρέτησης των "ημετέρων"» τονίζει, σε γραπτή δήλωσή του, ο δήμαρχος Πετρούπολης Γ. Γιώγος, σημειώνοντας ακόμη ότι «έξι μήνες μετά το σεισμό που χτύπησε την Αττική, κανείς από την κυβέρνηση δεν ένιωσε την υποχρέωση να κάνει δημόσιο απολογισμό, τόσο των ζημιών που προκλήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό, όσο, κυρίως, των ενεργειών που έγιναν για την επούλωση των πληγών».

«Φιέστες γίνονται, συνεχίζει ο δήμαρχος Πετρούπολης, εγκαίνια εξαγγέλλονται, αλλά συνολικά πώς κατανεμήθηκε η βοήθεια που προσφέρθηκε από υπουργεία, από δημόσιους οργανισμούς και ιδιώτες προς τους δήμους δεν ανακοινώνεται. Εργα από διάφορα υπουργεία αφορούν μόνο δήμους, όπου οι δήμαρχοι και η διοίκησή τους πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ».

«Τελευταίο λαμπρό δείγμα αυτής της αντιδημοκρατικής και έξω από κάθε λογική πρακτικής, αποτελεί η φιέστα, που διοργάνωσε ο ΟΤΕ στο Δημαρχείο Ιλίου για να ανακοινώσει το πρόγραμμα ανέγερσης Βρεφονηπιακών Σταθμών στους Δήμους Ιλίου, Καματερού, Αχαρνών και Αγίας Βαρβάρας», υπογραμμίζει ο Γ. Γιώγος.

Μάλιστα, ο Γ. Γιώγος ζήτησε, σε τηλεφωνική επικοινωνία, απ' τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΤΕ Β. Ράπανο, να του εξηγήσει με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η επιλογή αυτών των δήμων για την ανέγερση των βρεφονηπιακών σταθμών. Και ο Β. Ράπανος - όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο Γ. Γιώγος - με αφοπλιστική ειλικρίνεια, του απάντησε ότι «ζητήθηκε απ' την κυβέρνηση να του υποδείξουν ποιοι δήμοι έχουν ανάγκη».

«Και βέβαια, η κυβέρνηση υπέδειξε τα δικά της "παιδιά", τους δικούς της "δήμους", χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις, χωρίς να υπολογιστεί το μέγεθος των ζημιών, και χωρίς να λογαριάσει αν σημειώθηκαν ζημιές, σε πόσους βρεφονηπιακούς σταθμούς και σε ποιους δήμους», υπογραμμίζει ο Γ. Γιώγος και τονίζει: «Το ρουσφέτι σε όλο του το μεγαλείο».

Στο Δήμο Πετρούπολης, όπως αναφέρει ο Γ. Γιώγος, ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός, που στεγαζόταν σε μισθωμένο κτίριο, ακόμα είναι εκτός λειτουργίας, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό. «Κανείς, όμως, δεν τον λογαριάζει και κανείς δε μετρά το δράμα των εργαζομένων μητέρων από τη μη λειτουργία του. Με πρακτικές τουρκοκρατίας, χωρίς διαφάνεια και με ιδιοτελή κομματικά κριτήρια, αποφασίστηκε και το πρόγραμμα ανέγερσης Βρεφονηπιακών Σταθμών από τον ΟΤΕ», σημειώνει ο Γ. Γιώγος.

Τέλος, ο δήμαρχος Πετρούπολης καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να δημοσιοποιήσουν τη διάθεση των κονδυλίων που προήλθαν απ' τις δωρεές μετά απ' την έκκληση της κυβέρνησης για την ενίσχυση των σεισμοπαθών. «Τότε θα καταλάβει και ο πιο δύσπιστος την πρακτική της κυβέρνησης και θα βγάλει τα συμπεράσματά του για το εκσυγχρονιστικό προφίλ της κυβέρνησης, που είναι τόσο νέο, όσο και το μπαξίσι των κοτσαμπάσηδων», καταλήγει ο δήμαρχος Πετρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ