Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποκλείουν ΑμΕΑ από την παρέλαση!

Ο Κ. Σημίτης, στη χτεσινή παρουσίαση της κοινωνικής πολιτικής και αναφερόμενος στα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), είπε ότι η κυβέρνησή του «διαμόρφωσε ίσες ευκαιρίες», αύξησε «σταθερά τα κοινωνικά εισοδήματα» και ότι θα υπάρξει ενίσχυσή τους, με τη δημιουργία ενός «Δικτύου ενάντια στη φτώχεια και τον αποκλεισμό».

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τους υπευθύνους του υπουργείου Παιδείας για αδιαφορία και έλλειψη Κοινωνικής Ευαισθησίας απέναντι στα ΑμΕΑ, γιατί στερεί τη δυνατότητα από 13 ΑμΕΑ με νοητική στέρηση να πάρουν μέρος στην παρέλαση της 25ης Μάρτη, παρότι εκπαιδεύτηκαν 6,5 μήνες για να παρελάσουν ισότιμα με τα υπόλοιπα νιάτα της Αθήνας.

Και να 'ταν μόνο αυτό; Εδώ η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση της Κάρτας Αναπηρίας που θεσμοθέτησε η ίδια το 1996 (ν. 2430). Μάλιστα, και τη γνωμάτευση για το βαθμό αναπηρίας προσπάθησε να την αξιοποιήσει ως προεκλογικό χαρτί, καλώντας όσους ενδιαφέρονται για προσλήψεις να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι την 31.3.2000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ