Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεπουλούν την ΑΤΕ με... «αγρομέτοχα»

Τη διάλυση της αγροτικής πίστης και την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ μέσω των... αγρομετοχών διαφήμισαν χτες δύο στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Στα πλαίσια αυτά ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης και ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης- παρουσία εκπροσώπων των τραπεζών Εθνικής, Eurobank, Paribas, οι οποίοι έχουν επιλεγεί για το συντονισμό και την προώθηση των αγρομετοχών - παρέθεσαν χτες συνέντευξη Τύπου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου παρουσίασαν τους όρους έκδοσης ομολογιακού δανείου της ΑΤΕ ύψους τουλάχιστον 200 δισ. δραχμών, διάρκειας 3 ετών χωρίς τοκομερίδιο. Στη συνέντευξη έγινε προσπάθεια να πειστούν οι αγρότες, με μεθόδους «λαϊκού καπιταλισμού», να συνεργήσουν στο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ. Το δόλωμα στην προκειμένη περίπτωση είναι τα αγρομέτοχα.

Οι αγοραστές του ομολογιακού δανείου θα μπορούν είτε να κρατήσουν τις ομολογίες και να τις εξοφλήσουν στη λήξη τους (αφορολόγητες) είτε να τις πωλήσουν στη δευτερογενή αγορά, είτε, τέλος, να τις ανταλλάξουν με μετοχές της προς ιδιωτικοποίηση ΑΤΕ. Η τρίτη αυτή επιλογή έχει μπει και στο στόχαστρο της κυβερνητικής προπαγάνδας, η οποία παρουσιάζει τον αγρότη σαν... επενδυτή της ΑΤΕ. Η ιδιωτική δηλαδή ΑΤΕ στους αγρότες! Σύμφωνα με τις χτεσινές δηλώσεις, όσοι ανταλλάξουν ομόλογα με μετοχές της ΑΤΕ θα μπορούν να τις αγοράσουν με έκπτωση 5%, αυτό δηλαδή θα είναι το κερασάκι της εξαγοράς. Σύμφωνα, επίσης, με τους σχεδιασμούς, το 70% των αγρομετοχών πρόκειται να δοθεί σε αγρότες, αγροτικούς συνεταιρισμούς, αγροτικές επιχειρήσεις κλπ., το 20% σε ημεδαπούς και ξένους «θεσμικούς» και το υπόλοιπο 10% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ