Τρίτη 13 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΑΟ - ΠΕΑΕΑ
Σήμερα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου

Στις 7 το απόγευμα η εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη

Από την περσινή εκδήλωση για την επέτειο της νίκης των λαών κατά του φασισμού
Από την περσινή εκδήλωση για την επέτειο της νίκης των λαών κατά του φασισμού
Μπροστά στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, σήμερα στις 7 το απόγευμα, γίνεται εκδήλωση που οργανώνουν οι κορυφαίες αντιστασιακές οργανώσεις ΠΟΑΟ και ΠΕΑΕΑ, για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, αντί για το άγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίον του Αρεως όπου αρχικά είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Αυτό αποφασίστηκε, χτες, αφού οι αντιστασιακές οργανώσεις - παρά την άδεια που είχαν πάρει από την υπερνομάρχη Αθήνας-Πειραιά για παραχώρηση του χώρου - διαπίστωσαν πως ο χώρος μπροστά στο άγαλμα της Αθηνάς έχει καταληφθεί με λυόμενα για τις γιορτές που ετοιμάζει η κυβέρνηση σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Πρόκειται για πρωτοφανή πρόκληση της κυβέρνησης προς τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, όπως τονίζεται σε σχετική δήλωση του Γραμματέα της ΠΕΑΕΑ, Φοίβου Τσέκερη, όπου διευκρινίζεται σχετικά:

Η υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά, Φώφη Γεννηματά, αφού ύστερα από αίτησή μας (σ.σ. των αντιστασιακών οργανώσεων) που είχε υποβληθεί από τις 21.4.2003, είχε συμφωνήσει να παραχωρήσει το χώρο του Πάρκου, μπροστά στο Αγαλμα της Αθηνάς, για το γιορτασμό της 58ης επετείου της λήξης του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου από την ΠΕΑΕΑ και την ΠΟΑΟ, την Τρίτη 13.5.2003. Ξαφνικά, με κατάπληξη, δυο μέρες πριν από την προγραμματισμένη για την εκδήλωση μέρα και χωρίς καμιά προειδοποίηση προς εμάς, βλέπουμε να καλύπτεται ο χώρος της συγκέντρωσής μας με λυόμενα για γιορτές που θα γίνουν από την κυβέρνηση σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κατόπιν αυτού η εκδήλωσή μας γίνεται την ίδια μέρα (σήμερα, Τρίτη 13 του Μάη 2003), ώρα 7 μ.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην εκδήλωση, όπου καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι αντιστασιακοί και φίλοι της Αντίστασης, η νεολαία και όλοι οι εργαζόμενοι, εκτός από τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς θα υπάρχει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ