Τρίτη 13 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μόνη προοπτική ο αγώνας ενάντια στην πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Ανακοίνωση της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στη Λέσβο

«Μετά την επίσκεψη του κ. Καραμανλή στη Λέσβο, όποιος είχε επενδύσει ελπίδες για τη λύση των προβλημάτων του στη ΝΔ διαψεύστηκε οικτρά». Αυτό αναφέρει χτεσινή ανακοίνωση της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στο νησί και τα όσα εκεί είπε.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ -επισημαίνει η ανακοίνωση- δεν μπόρεσε να κρύψει πίσω από τα όμορφα λόγια και τις παχιές κουβέντες, περί ομορφιάς του νησιού και δημιουργικότητας των κατοίκων, την αντιλαϊκή πολιτική του κόμματός του. Περίσσεψαν οι "κορόνες" περί ύφους και ήθους της εξουσίας και της αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος, ότι η χώρα χρειάζεται επιθετική οικονομική πολιτική, αναπτυξιακούς οργανισμούς περιφέρειας, ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική κ.ά.

Είναι πρόκληση απέναντι στην εργατική τάξη της χώρας και του νομού μας, λίγες μέρες μετά το κλείσιμο της ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ και το πέταγμα στο δρόμο 500 εργατριών και την εξαγορά της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ από πολυεθνική εταιρία, να μιλά για ανάγκη νέου αναπτυξιακού νόμου που να δίνει νέα κίνητρα για να έρθουν επενδύσεις. Αίτημα που πρόβαλε πρόσφατα ο ΣΕΒ.

Επίσης, να κάνει γενικές αναφορές ότι θα καταπολεμήσει την ανεργία ως κυβέρνηση όταν ο ίδιος ο ΣΕΒ μιλά ότι τα επόμενα χρόνια η ανεργία θα ανέλθει στα ύψη του 18-20%, απαιτώντας γενίκευση της μερικής απασχόλησης, την άρση περιορισμού των απολύσεων, τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κλπ. Αυτά είναι τα μεγάλα σκάνδαλα σε βάρος των εργαζομένων που προωθούν και ψηφίζουν από κοινού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Προγράμματα για την Αλιεία, τη γεωργία και την κτηνοτροφία υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας ότι το βασικό πρόβλημα της γεωργίας είναι ο μικρός, κατατεμαχισμένος κλήρος. Δεν είπε όμως ότι για να αντιμετωπιστεί αυτό το υπαρκτό πρόβλημα η πολιτική της ΕΕ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μέσω της διαμόρφωσης των τιμών των προϊόντων σε χαμηλά επίπεδα, των δυσκολιών στη διάθεσή τους, αλλά και των διάφορων προγραμμάτων που εφαρμόζουν, στοχεύουν στο να εγκαταλειφθεί η γη και αλιεία από τους μικρομεσαίους αγρότες και αλιείς και να συγκεντρωθούν σε λίγα χέρια με την ανάπτυξη μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων σ' αυτούς τους τομείς.

Αλήθεια ποια η διαφορά από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ για την ελαιοκαλλιέργεια έχει η ΝΔ, όταν ο πρόεδρός της εξαγγέλλει σαν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το χαμηλό εισόδημα των ελαιοπαραγωγών, τα κίνητρα για νέους αγρότες, την τυποποίηση του λαδιού, τη στροφή στις βιολογικές καλλιέργειες; Αυτά δεν ακούμε όλα τα χρόνια από τους σημερινούς κυβερνητικούς "υπαλλήλους";

Φάνηκε η αγωνιώδης προσπάθειά του να εμφανίσει φιλολαϊκή την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά ανίκανη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί τον "πακτωλό" των χρημάτων που δίνει η ΕΕ, ενώ αυτή μπορεί.

Ζούμε σε μια ευαίσθητη περιοχή της χώρας μας. Τα εναέρια και θαλάσσια σύνορα της χώρας μας αμφισβητούνται και καταπατούνται από τους "συμμάχους" μας ΗΠΑ και το NATO δίνοντας λαβή στις ορέξεις της άρχουσας τάξης της Τουρκίας να διεκδικεί τμήμα του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Ελλάδας. Καμιά κουβέντα δε βρήκε να πει... Αντίθετα, ως συνεπής υπερασπιστής της πολιτικής των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ ζήτησε όχι μόνο να ενισχυθεί το Λιμενικό στο όνομα της πάταξης της λαθρομετανάστευσης, αλλά και τη δημιουργία νέων κατασταλτικών μηχανισμών όπως τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής.

Η δε προσπάθεια που έκανε να εμφανίσει τον εαυτό του και το κόμμα του σαν δύναμη συμφιλίωσης και τιμητή των αγώνων της Αριστεράς, δεν μπορεί να κρύψει τον ταξικό χαρακτήρα της ΝΔ, ως κόμμα που υπερασπίζεται και προωθεί με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας και του διεθνούς κεφαλαίου.

Οσοι από τους κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες του νησιού "έτρεξαν" να δηλώσουν ότι εναποθέτουν την τύχη των νησιών και των κατοίκων τους στον κ. Καραμανλή και μια πιθανή κυβέρνηση της ΝΔ, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν για μεγάλο χρονικό διάστημα να πατούν σε δυο βάρκες: Από τη μια να συμμετέχουν σε αγώνες που αντιστρατεύονται την πολιτική της ΝΔ και, από την άλλη, να παραπλανούν τα λαϊκά στρώματα ότι η πολιτική της είναι φιλολαϊκή.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη του νομού μας, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους επαγγελματοβιοτέχνες και μικρεμπόρους, τη νεολαία να συσπειρωθούν γύρω από την υπεράσπιση των δικών τους πραγματικών συμφερόντων. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παραπλανηθεί από τη δημαγωγία της ΝΔ. Να καταδικάσουν και ν' απομονώσουν τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που με την πολιτική τους το μόνο που εξυπηρετούν είναι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ.

Να δημιουργήσουν, με τους αγώνες αλλά και την ψήφο τους, τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στη ριζική αντιμετώπιση των μακροχρόνιων προβλημάτων τους, στην οικοδόμηση του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού Μετώπου, στην οικοδόμηση της δικής τους εξουσίας.

Να ενισχύσουν με κάθε τρόπο το ΚΚΕ, όχι μόνο σαν δύναμη αντίστασης και πάλης, αλλά και σαν δύναμη που προβάλλει σήμερα τη μοναδική πολιτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου προς όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ