Τρίτη 13 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ενταση της δημαγωγίας

Πυκνώνει τα φραστικά πυρά κατά της κυβέρνησης ο Κ. Καραμανλής, επιδιώκοντας να καλύψει την αδυναμία διαφοροποίησης από την πολιτική της αλλά και να προσεταιριστεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια με την ένταση της δημαγωγίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε ομιλίες του κατά τη διάρκεια της περιοδεία του σε Λέσβο και Λήμνο, επανέλαβε τον (ανυπόστατο) ισχυρισμό του ότι «η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ακυβερνησίας», ακριβώς για να προτείνει ως διέξοδο την εφαρμογή πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων. Επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας πιέζει, συντονισμένος με την ηγεσία του ΣΕΒ, να «απελευθερωθούν οι αγορές», «να μειωθούν οι συντελεστές φορολογίας για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά», να εφαρμοστεί νέος αναπτυξιακός νόμος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για επανίδρυση του κράτους και θεσμική θωράκιση της Πολιτείας απέναντι στην ασυδοσία, στη διαφθορά και τη διαπλοκή και χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση στο Δημόσιο με τη λέξη «αποσύνθεση». «Τα υπουργεία», πρόσθεσε, «μετατράπηκαν σε αυτόνομα δουκάτα και σε προσωπικά βιλαέτια, με στρατιές από ακριβοπληρωμένους μυστικοσυμβούλους, ταγμένους στη συντήρηση του κατεστημένου και τη μάχη της διαδοχής».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε αντίθετος σε οποιαδήποτε αλλαγή του εκλογικού νόμου σε προεκλογική περίοδο, χωρίς όμως να μπαίνει στην ουσία των όσων διαρρέει η κυβέρνηση: «Είναι προφανές ότι πίσω από τα ξαναζεσταμένα συνθήματα εκσυγχρονισμού κρύβονται σενάρια κομματικού καιροσκοπισμού. Ας τα θάψουν στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου και ας μην τα βγάλουν παραέξω. Αλλαγές στις περιφέρειες και στους νομούς στο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου δε γίνονται», τόνισε.

Την πρόβλεψη ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει «δυστυχώς», όπως είπε, την τετραετία, διατύπωσε ο Κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη Τύπου στη Βέροια. Ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο ίδιος δεν εντοπίζει σημάδια διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι το κυβερνών κόμμα παραμένει στην εξουσία με τη βοήθεια των διαπλεκομένων. «Τα διαπλεκόμενα κυβερνούν», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η χώρα βουλιάζει στη διαφθορά και την ανικανότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ