Τρίτη 13 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πληθαίνουν οι φιλειρηνικές εκδηλώσεις

Μια σειρά από αντιιμπεριαλιστικές - φιλειρηνικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται το επόμενο διάστημα, από επιτροπές ειρήνης και μαζικούς φορείς σε διάφορες περιοχές του Νομού Αττικής. Συγκεκριμένα:

Αύριο Τετάρτη 14 Μάη

- Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητας), στις 7 μ.μ.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Αχαρνών για την Κούβα στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα (Αχαρνών), στις 7 μ.μ.

- Η δημοτική παράταξη Ερυθραίας «Δημοτική Μαχητική Συσπείρωση» και το Συνδικάτο Οικοδόμων στην πλατεία Πλαστήρα, στις 7.30 μ.μ. με θέμα «Αντιστεκόμαστε - Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην εργασία και την ειρήνη».

- Εκδήλωση για την ανασυγκρότηση της επιτροπής ειρήνης Χαϊδαρίου, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία του συλλόγου γυναικών της περιοχής, διοργανώνουν εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής.

Τις επόμενες μέρες

- Η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας και οι μαζικοί φορείς στην πλατεία Πλυτά την Πέμπτη, 15 Μάη, στις 7 μ.μ.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Αγίας Βαρβάρας, διοργανώνει εκδήλωση στην πλατεία Προφήτη Ηλία, την Πέμπτη, 15 Μάη, 8 μ.μ. με ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου με θέμα: «Ειρήνη δεν είναι μόνο απουσία πολέμου». Σχετικές εργασίες των μαθητών της πόλης θα εκτεθούν, την Παρασκευή 16 Μάη, στην πλατεία Λαού. Την ίδια μέρα, το βράδυ στις 8.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Μετά το Ιράκ τι;». Ομιλητές θα είναι οι: Θανάσης Παφίλης, εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης. Θα λειτουργούν εκθέσεις με φωτογραφικό υλικό, με θέμα «Τα παιδιά από τη νέα παγκόσμια τάξη», αντιπολεμικό σκίτσο και αφιερώματα στην Κούβα και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Ζωγράφου το Σάββατο 17 Μάη, στην πλατεία Γαρδένιας, με τα παιδιά να ζωγραφίζουν για την ειρήνη από τις 6.00 μ.μ. και στις 8.00 μ.μ. να ακολουθεί συγκέντρωση και ομιλία με θέμα: «Η ανθρωπότητα στα πρόθυρα παγκόσμιας σύρραξης».

- Μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Ηλιούπολης, το Σάββατο 17 Μάη, στις 7.30 μ.μ., θα καταθέσουν στεφάνι στο άγαλμα του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (Β΄ είσοδος Ηλιούπολης).

Στη Στερεά Ελλάδα

- Η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας διοργανώνει Λαμπαδηφορία την Πέμπτη 15 Μάη, στις 8.30 μ.μ. από την πλατεία του Πάρκου. Το Σάββατο 17 Μάη στην πλατεία του παλιού Δημαρχείου στις 8.00 μ.μ. η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» διοργανώνει συναυλία με ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα νέων.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Λιβαδειάς διοργανώνει, την Παρασκευή 16 Μάη, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 8.30 μ.μ., εκδήλωση -συζήτηση με θέμα: «Ο ρόλος των ΜΜΕ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ