Τρίτη 13 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
Εκδήλωση αλληλεγγύης στον ιρακινό λαό

Φωνή αλληλεγγύης στον ιρακινό λαό ύψωσαν η ΝΔΕ και οι Επιτροπές Ειρήνης του 7ου Διαμερίσματος, που μαζί με σχολεία της περιοχής οργάνωσαν το περασμένο Σάββατο αντιπολεμική συναυλία, τη στιγμή μάλιστα που τα ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους έχουν θάψει τα συντρίμμια του Ιράκ κάτω από τα συντρίμμια της «αντικειμενικότητάς» τους.

Στο χώρο της συναυλίας εικονίζονταν οι συνέπειες του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος: Πολτοποιημένα πτώματα, ακρωτηριασμένα παιδιά, κατεστραμμένα σπίτια και άνθρωποι να θρηνούν. Οι αφίσες και τα πανό που είχαν γεμίσει το χώρο, καταδίκαζαν το «βρώμικο πόλεμο», και προμήνυαν την τελική έκβαση όλων των πολέμων που οι ιμπεριαλιστές έχουν εξαπολύσει ενάντια στην ανθρωπότητα: «Οι λαοί θα νικήσουν».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Γρ. Πετρόπουλος, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεθοδευμένες προσπάθειες των Αμερικανών να ιδρύσουν προτεκτοράτα απανταχού της Γης, με επόμενους στόχους την Κούβα, τη Β. Κορέα, το Ιράν, τη Συρία. Τη δική τους, γεμάτη παλμό σφραγίδα, άφησαν οι μαθητές, που είχαν αναλάβει και το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις.

Η Βάσω Γαβριηλίδου, μέλος της ΝΔΕ, υπογράμμισε στο «Ρ» τι οδήγησε σ' αυτήν τη διοργάνωση: «Πιστεύουμε ότι ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει, αφού υπάρχουν ακόμα δυνάμεις κατοχής, αφού ο ίδιος ο ιρακινός λαός δεν έχει το δικαίωμα να διαθέσει τον εαυτό του όπως ο ίδιος θέλει, όπως έγινε στο Κοσσυφοπέδιο, το Αφγανιστάν...»

Πρέπει να σημειωθεί ότι, αν και οι διοργανωτές είχαν πάρει έγκαιρα άδεια απ' το δήμο, η δημοτική αστυνομία εντοπίστηκε να σκίζει αφίσες που καλούσαν στη συναυλία. Το γεγονός κατήγγειλαν οι διοργανωτές μαζί με τη διαμερισματική επιτροπή του 7ου Διαμερίσματος της «Συμπαράταξης», με κείμενο που διαβάστηκε στην εκδήλωση, όπου σημειώθηκε: «... Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων, όπου για πολλοστή φορά επιχειρεί να επιβάλλει ως μόνη φωνή "ενημέρωσης" αυτή των μεγαλοκαναλαρχών - μεγαλοεργολάβων...». Την απάντηση σ' αυτήν την προσπάθεια «φίμωσης», έδωσαν με την παρουσία τους οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ