Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σχέδιο εξόντωσης ταξικών συνδικαλιστών

Με εντολή εφοπλιστών και κυβέρνησης καλούνται ξανά σε απολογία ο Μανουσογιαννάκης κι άλλοι τρεις

«Παρακώλυση συγκοινωνιών», χαρακτηρίζουν οι υπάλληλοι των εφοπλιστών την απεργία
«Παρακώλυση συγκοινωνιών», χαρακτηρίζουν οι υπάλληλοι των εφοπλιστών την απεργία
Ενα εξόφθαλμα κυβερνητικό και καλά οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης - μέσω διώξεων, μηνύσεων, στημένων δικών και ό,τι άλλο διαθέτει η κυβερνητική φαρέτρα - του πιο συνεπούς κομματιού του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στον Πειραιά. Αύριο ο συνδικαλιστής Γιάννης Μανουσογιαννάκης, πρόεδρος της Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», γνωστός για τους αγώνες του μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ και άλλοι τρεις πρωτοπόροι συνδικαλιστές καλούνται να παρουσιαστούν στον ανακριτή του Α' Λιμεναρχείου Πειραιά και να απολογηθούν για την κατηγορία που τους φόρτωσε ο εισαγγελέας περί «παρακώλυσης συγκοινωνιών» στις 3 Απρίλη 2002. Στην ουσία κατηγορούνται επειδή πρωτοστάτησαν στην περιφρούρηση της μεγάλης απεργίας των ναυτεργατών, που είχαν κηρύξει τα ταξικά συνδικάτα ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ την ημέρα εκείνη!

Οι «κλήσεις κατηγορουμένου» έφτασαν χτες στα χέρια των συνδικαλιστών, υπογράφτηκαν προχτές 13 του μήνα και στέλνονται από τον ανακριτή του Α' Λιμεναρχείου Πειραιά υποπλοίαρχο Λιμενικού Σώματος Στυλιανό Κούρκουλη. Τους καλεί να προσέλθουν «μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την επίδοση της παρούσας κλήσης» για να απολογηθούν. Η «κατηγορία» με την οποία βαρύνονται είναι: «Σύμφωνα με την ανωτέρω εισαγγελική παραγγελία δηλαδή για παρακώλυση συγκοινωνιών την 03/04/2002 (σ.σ. δηλαδή την ημέρα της απεργίας) στον Κεντρικό Λιμένα Πειραιά».

Εκείνη η απεργία είχε καθαρά ταξικά χαρακτηριστικά και άνοιξε μια νέα σελίδα στη ρότα του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Την ακολούθησαν η μεγαλειώδης απεργία της 29ης Μάη, την οποία ματοκύλισαν οι ράμπο του Λιμενικού και η πολυήμερη απεργία του Ιούνη, που, για να την ανακόψει το μαύρο μπλοκ κυβέρνησης και εφοπλιστών, επέβαλε στους απεργούς ναυτεργάτες το έσχατο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης! Το μήνυμα, λοιπόν, της κυβέρνησης είναι σαφές! Πρέπει οι συνδικαλιστές να κάτσουν στα αυγά τους.

Αλλωστε, η δίωξη αυτή έρχεται να προστεθεί στη σωρεία μηνύσεων που έχουν καταθέσει σε βάρος του Γ. Μανουσογιαννάκη και άλλων συνδικαλιστών των δύο ταξικών ναυτεργατικών συνδικάτων, ναυτιλιακοί πράκτορες που είναι αποδεδειγμένα δουλέμποροι της Ακτής Μιαούλη, κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και όπως φαίνεται έπεται συνέχεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ