Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρόταση στη συνέλευση για απόφαση κατάληψης

Η πρόταση της «Αγωνιστικής Ενότητας» στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου και τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων

Ο συνδυασμός «Αγωνιστική Ενότητα» των εργαζομένων της ΣΙΣΣΕΡ εκτιμά και προτείνει στους εργαζόμενους και τη Γενική μας Συνέλευση τα ακόλουθα:

Α) Εκτιμάμε ότι η αλληλεγγύη που εκφράζεται από την Ομοσπονδία μας, τα ταξικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Αθήνας, μας δίνει δύναμη και αντοχή να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Β) Εκτιμάμε, επίσης, ότι στη διάρκεια των 10 ημερών του αγώνα μας αποκαλύφθηκε ο πλήρης εμπαιγμός της κυβέρνησης και των διάφορων υπουργείων. Για άλλη μια φορά, έγινε φανερό το βάρβαρο πρόσωπο των πολυεθνικών και της εργοδοσίας, που στηριγμένοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και σε συνθήκες όπως του Μάαστριχτ κατοχυρώνουν κέρδη στην ολιγαρχία του πλούτου, φτώχεια, ανεργία, κλείσιμο επιχειρήσεων για τους εργαζόμενους. Η άρνηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας ενάντια στο κλείσιμο και τις απολύσεις αποδεικνύει ότι υπάρχει σχέδιο από την εργοδοσία και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό να μας ρίξουν στην ανεργία.

ΣΗΜΕΡΑ, ΟΣΟ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Δεν πρέπει να φτάσουμε στις 27 Μάη και να μας ρίξουν στη φτώχεια οι πολυεθνικές.

Για όλους αυτούς τους λόγους προτείνουμε η Γενική μας Συνέλευση να καταγγείλει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1) Να μην κλείσει το εργοστάσιο. Να μην απολυθεί καμιά εργαζόμενη- ος. Οι οικογένειές μας δεν πρέπει να ριχτούν στον καιάδα της φτώχειας, της ανεργίας και της ανέχειας.

2) Η αλληλεγγύη των συνδικάτων, η στάση εργασίας της Ομοσπονδίας μας, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, η αλληλεγγύη των συνδικάτων και του λαού της Αθήνας δείχνουν την ανάγκη της γενίκευσης και κλιμάκωσης του αγώνα.

3) ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες της εργοδοσίας να μεταφέρει εκτός εργοστασίου μηχανές και εξοπλισμό. Καλούμε σε επαγρύπνηση, να μην περάσει καμιά απόπειρα της εργοδοσίας για παρεμπόδιση της παρουσίας μας στο εργοστάσιο.

4) Καλούμε τους εργαζόμενους να ανέβει η αγωνιστική μας ενότητα ενάντια στην εργοδοσία. Δεν υπάρχει ατομική λύση, που να εξασφαλίζει το μέλλον των οικογενειών μας. Ανεξάρτητα από πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές να γίνει σημαία του αγώνα και της ενότητας το αίτημα:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

14 Μάη 2003

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πετάει στον δρόμο δεκάδες εργαζόμενους με πρόσχημα το «υψηλό λειτουργικό κόστος» (2023-06-07 00:00:00.0)
Απεργία με πολλούς «αστερίσκους» αποφάσισε η πλειοψηφία (2015-11-24 00:00:00.0)
Χαιρετίζει τον αγώνα των εργατών (2013-11-23 00:00:00.0)
«Ο αγώνας δεν είναι μόνο δικός μας...» (2005-11-10 00:00:00.0)
Μπροστά με Ταξική Ενότητα (2005-02-18 00:00:00.0)
Συνέλευση φαρμακεργατών σήμερα (1996-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ