Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Κάλεσμα για συσπείρωση γύρω από το ΚΚΕ

«Φουντώνει» μέρα με τη μέρα η πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση που έχουν ανοίξει οι κομμουνιστές του Πειραιά με τους εργαζόμενους της πειραιώτικης περιφέρειας, με τους ναυτεργάτες, τους μεταλλεργάτες, τους εργαζόμενους στα λιμάνια, με στόχο την οργάνωση της πάλης όχι μόνο για την υπεράσπιση, αλλά τη διεύρυνση των κατακτήσεων της εργατικής τάξης. Για τη συγκρότηση του μετώπου ενάντια στην πλουτοκρατία, που θα ανοίξει το δρόμο για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική. Χτες σειρά είχαν οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης να ακούσουν τη «φωνή» του ΚΚΕ. Οι εργατοτεχνίτες συμμετείχαν μαζικά στη σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα συνελεύσεων της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, την οποία οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Μεταλλεργατών, για επιβεβαιώσουν εκτός των άλλων και τους ισχυρούς δεσμούς που έχει αυτός ο κλάδος με το κόμμα της εργατικής τάξης.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο γραμματέας της ΚΟΠ Νίκος Σοφιανός, ο οποίος αρχικά επισήμανε ότι στόχος είναι να ανοίξουμε περισσότερο τη συζήτηση και για τις εξελίξεις στη Ζώνη, αλλά και αξιοποιώντας τη μέχρι τώρα εμπειρία που έχουν συσσωρεύσει οι εργαζόμενοι, να βγάλουν και τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα, ώστε να δυναμώσουν τους αγώνες και να τιμωρήσουν, με όποιον τρόπο και στις επερχόμενες εκλογές, την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αποδίδοντας την ευθύνη που έχουν για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες εργατικές οικογένειες στο Πέραμα και σε όλο τον Πειραιά.

Ειδικά για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ο Ν. Σοφιανός έκανε αναφορά στο γεγονός ότι οι εργατοτεχνίτες της έχουν ζήσει έντονα στο πετσί τους την «ανταγωνιστικότητα», δηλαδή την αύξηση των υπερκερδών του κεφαλαίου, καθώς μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2003 οι εφοπλιστές έχουν κάνει παραγγελίες για τη ναυπήγηση πάνω από 100 πλοίων, όμως σε ναυπηγεία του εξωτερικού και κυρίως σε χώρες που δεν υπάρχουν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα. Ενώ έκανε ειδική επισήμανση για την εγκληματική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, με στόχο τον αφανισμό αυτού του παραγωγικού πνεύμονα. Σε αυτούς τους διαλυτικούς σχεδιασμούς, ανέφερε, εντάσσεται και η ίδρυση της θυγατρικής εταιρίας ΝΑΖΩΠΕΙ για τη λειτουργία της Ζώνης, ενώ για να χρυσώσουν το χάπι, εξαγγέλλουν και πάλι τα χιλιοειπωμένα μέτρα δήθεν προστασίας των ανέργων.

«Χρειάζεται, συνέχισε, να ξεπεράσουν οι εργαζόμενοι τα ψευτοδιλήμματα, να απεγκλωβιστούν από τη λογική του χειρότερου κακού. Δεν μπορεί να ματώνεις γι' αυτό τον κλάδο, να βρίσκεσαι μόνιμα σε συνθήκες αβεβαιότητας και ταυτόχρονα να σπρώχνεσαι στην ευτέλεια του ρουσφετιού από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ και στις ψευτοϋποσχέσεις ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Χρειάζεται να χτυπηθούν οι αυταπάτες. Η δυσαρέσκεια των εργαζομένων πρέπει να μεταφραστεί σε στήριξη του ΚΚΕ, για να δοθεί άλλη ώθηση και δυναμική στο λαϊκό κίνημα στους αγώνες. Και δε μιλάμε μόνο για τις εκλογές. Λέμε καθαρά ότι στόχος της πάλης είναι η αλλαγή εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ