Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πήραν «γραμμή» και οι υπόλοιποι

Απολύσεις σε «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ» και «ΤΡΙΟΥΜΦ»

Η στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση με κάθε είδους διευκολύνσεις στο κεφάλαιο, θυσιάζοντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, «άνοιξε την όρεξη» σε μια σειρά επιχειρήσεις που καταπατούν δικαιώματα των εργαζομένων και απολύουν οπότε θέλουν. Ετσι, λοιπόν, μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο της «Σίσσερ - Πάλκο», που οδηγεί στην ανεργία 500 εργαζόμενες, άλλες δυο επιχειρήσεις του κλάδου, η «Τριούμφ» και η «Πεταλούδα» προχώρησαν σε 19 απολύσεις εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, οι 18 εργαζόμενοι στην «Πεταλούδα» απολύθηκαν την περασμένη βδομάδα, γεγονός όμως που έγινε γνωστό χτες, καθώς το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί στην επιχείρηση, δεν επιτρέπει παρεμβάσεις. Πρόκειται για ένα ακόμα σύγχρονο «γκέτο» που έχει πολύ καλά κλειστές τις πόρτες του.

Την περασμένη Δευτέρα απολύθηκε μια εργαζόμενη γαζώτρια στην «Τριούμφ». Το εργοστάσιο επισκέφτηκε χτες ο συνδικαλιστής Γιώτης Μανωλάκος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Ο συνδικαλιστής μπήκε στο εργοστάσιο και μίλησε με τους εργαζόμενους στο διάλειμμα. Κατήγγειλε την απόλυση, αλλά και την τρομοκρατία που ασκεί η επιχείρηση στους εργαζόμενους, και η οποία χτες είχε τους ανθρώπους της στο χώρο όπου μίλησε ο συνδικαλιστής με τους εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες πρέπει να ακυρωθούν από τους εργαζόμενους στην πράξη. Κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους της «Τριούμφ» να συμμετάσχουν σήμερα στην 4ωρη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία του κλάδου, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι να βάλουν φρένο στην εργοδοτική και κυβερνητική ασυδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ