Παρασκευή 16 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ντόιτσε Μπανκ: Νέες πολεμικές απειλές από το φθινόπωρο

Η γερμανική εθνική μεγαλοτράπεζα Ντόιτσε Μπανκ εκτιμάει στην πρόσφατη έκθεσή της (Researschbericht) ότι η διεθνής κατάσταση στις αρχές του φθινοπώρου θα οξυνθεί και πάλι.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία της «Νόιες Ντόιτσλαντ» (15 Μάη), η Ντόιτσε Μπανκ στην έκθεσή της αναφέρει: «Αν η Κορέα, η Συρία ή το Ιράν δεν κάνουν έως το Σεπτέμβρη - Οκτώβρη παραχωρήσεις, τότε ο τόνος θα οξυνθεί πάλι».

Στην εκτίμηση με τίτλο «Globale Trends» (σφαιρικές τάσεις), αναφέρεται: «Μέσα στους προσεχείς τέσσερις μήνες, δεν πρέπει να επίκειται καμία μεγάλη αντιπαράθεση». Τα βαριά αμερικάνικα βομβαρδιστικά, καθώς και τα τρία από τα έξι αεροπλανοφόρα επέστρεψαν στις ΗΠΑ και πρέπει για μερικούς μήνες να επιδιορθωθούν. Στην ανάγκη, ο αριθμός των «όπλων ακριβείας» θα επαρκούσε, αλλά στους προσεχείς τρεις μήνες θα αυξηθούν κατά 8.400 κομμάτια, αναφέρει η έκθεση.

Αλλο ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας πληροφορεί ότι ο Πέτερ Γκάρμπερ, αναλυτής της Ντόιτσε Μπανκ στη Νέα Υόρκη, αναφέρει: «Διέρρευσε η πληροφορία ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να είναι στρατιωτικά παρούσες στο Ιράκ επί πολύ καιρό» και ότι «αυξάνουν τα στρατεύματα εδάφους». Οι οικονομολόγοι της Ντόιτσε Μπανκ εκτιμούν ότι γι' αυτό το λόγο οι ΗΠΑ το 2004 θα δαπανήσουν πρόσθετα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.


Θ.Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ