Παρασκευή 16 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Καταγγελία των επιδρομών κατά του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Παρεμβαίνοντας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, κατήγγειλε την επιδρομή του ισραηλινού στρατού στα γραφεία του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης στη Ραμάλα και εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς το λαό της Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα, ο Στρατής Κόρακας τόνισε:

«Αυτό το διάστημα ζούμε την ένταση του οργίου άγριων επιθέσεων του ισραηλινού στρατού στην Παλαιστίνη και τα Κατεχόμενα.

Στα πλαίσια αυτής της επίθεσης είχαμε στις 10 Μάη τα μεσάνυχτα επιδρομή του ισραηλινού στρατού στα γραφεία του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης (ΚΛΠ) στη Ραμάλα όπου προέβη σε κατάσχεση όλων των πολιτικών και διοικητικών εγγράφων και των σκληρών δίσκων. Παρόμοιες εισβολές είχαμε στα γραφεία του ΚΛΠ στις πόλεις Νάμπλους, Τουλκαρέμ, Σάλφιτ, Καλκίλια, και Τζενίν, με ανάλογες κατασχέσεις.

Οπως καταγγέλλει το ΚΚ Ιορδανίας, που καλεί σε αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό και το ΚΛΠ, οι ισραηλινές επιδρομές εντείνονται και στρέφονται εναντίον αυτών που συνεχίζουν ν' αγωνίζονται για μια δίκαιη λύση του θέματος στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, ενάντια στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός.

Καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες, την αυξανόμενη επιθετικότητα και βαρβαρότητα της κυβέρνησης Σαρόν, που εκμεταλλεύεται το ότι η προσοχή της ανθρωπότητας είναι στραμμένη αλλού και κυρίως στο έγκλημα που διέπραξαν και συνεχίζουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ενάντια στο Ιράκ και εκφράζουμε και από το βήμα αυτό την αλληλεγγύη μας προς το δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό και το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, στον αγώνα του ενάντια στη βαρβαρότητα του καθεστώτος Σαρόν. Σας καλούμε ως προεδρείο και ως Ευρωκοινοβούλιο να αντιδράσετε για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες σε βάρος του παλαιστινιακού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ