Παρασκευή 16 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Νίκη του Αριστερού Μετώπου στη Βεγγάλη

Από τις πρόσφατες αντιπολεμικές διαδηλώσεις

Associated Press

Από τις πρόσφατες αντιπολεμικές διαδηλώσεις
ΚΟΛΚΑΤΑ και ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-

Επιβεβαιώνεται η νίκη του Αριστερού Μετώπου στις τοπικές εκλογές της Βεγγάλης, με το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) και το ΚΚ Ινδίας να καταλαμβάνουν σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία στα ως χτες βράδυ γνωστά αποτελέσματα.

Ο γραμματέας του ΚΚΙ(Μ) σε κρατιδιακό επίπεδο, Ανίλ Μπίσουας, και ο ηγέτης του Αριστερού Μετώπου Μπιμάν Μπασού ευχαρίστησαν μάλιστα το λαό του κρατιδίου για την «πολιτική ωριμότητα» που επέδειξε, μιλώντας στην εφημερίδα Ganashakti, όργανο του Κόμματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν γίνει γνωστά ως χτες βράδυ, τα δύο κόμματα καταλαμβάνουν σχεδόν το 75% των εδρών στο Gram Panchayat, το όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε επίπεδο χωριών και το όργανο Zillah Parishad, στο οποίο εκπροσωπούνται συνοικίες (στο οποίο το ΑΜ καταλάμβανε 610 από τις 712 καταμετρημένες έδρες). Οι δύο εκπρόσωποι στάθηκαν στο γεγονός ότι οι δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που συμμετείχαν στη διαδικασία ενεπλάκησαν ενεργά σε συζητήσεις για το πού πέτυχε και ποιες αδυναμίες έχει αυτό το σύστημα, το οποίο είναι δημιούργημα της κομμουνιστικής κρατιδιακής διακυβέρνησης και μετακυλίει την εξουσία στο τοπικό επίπεδο.

Η εφημερίδα Ganashakti τονίζει σε χτεσινό της δημοσίευμα ότι τη νίκη αυτή καθιστά ακόμη σημαντικότερη η συντονισμένη καμπάνια της αντιπολίτευσης, αλλά και πολλών ΜΜΕ, εναντίον του συστήματος των Panchayat, των τοπικών συμβουλίων, όπως και οι κραυγές περί του ότι «η δημοκρατία κινδυνεύει» στο κρατίδιο. Η αντιπολίτευση (περιλαμβανομένου του κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα, το οποίο είναι στη συμπολίτευση στο ομοσπονδιακό επίπεδο) πρωταγωνίστησε επίσης σε μια καμπάνια παραπληροφόρησης για το «κλίμα τρομοκρατίας» στο κρατίδιο στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας - παρά το γεγονός ότι στελέχη της ήταν εκείνα που κατέφυγαν στη βία όχι μόνο προεκλογικά αλλά και τις μέρες των εκλογών... Τουλάχιστον 30 μέλη του ΚΚΙ(Μ) σκοτώθηκαν στη διάρκεια της εκστρατείας και εκατοντάδες άλλα τραυματίστηκαν. Συνολικά οι νεκροί στο κρατίδιο ξεπερνούν τους 50.

Παρ' όλα αυτά η αντιπολίτευση (Κογκρέσο Τριναμούλ και BJP) ζήτησε... έρευνα του CBI (ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών - το αντίστοιχο του FBI) επειδή, όπως κατήγγειλε, το Αριστερό Μέτωπο «μανιπουλάρισε» τις εκλογές, σύμφωνα με την εφημερίδα Indian Express. Ο ηγέτης του Κογκρέσου Τριναμούλ μίλησε για «καμπάνια τρόμου του ΚΚΙ(Μ)... δεν υπάρχει δημοκρατία στο κρατίδιο (... αλλά) μια δολοφονία της δημοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ