Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενιαία πάλη ενάντια στις αναδιαρθρώσεις

Οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια, συνολικά, θα πληρώσουν ακριβά τις εξελίξεις στον κλάδο, όπως αυτές σηματοδοτούνται από την παράδοση των ΕΛΠΕ στο Λάτση.

Κάνοντας αυτήν την επισήμανση, η ΚΟ Πετρελαίων του ΚΚΕ, άρχισε από χτες εξορμήσεις ενημέρωσης των εργαζομένων του κλάδου. Πρώτη εξόρμηση χτες έξω από τη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ όπου μοιράστηκε η σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης και στην οποία ανάμεσα στ' άλλα αναφέρει: «Η πείρα έχει δείξει ότι όπου πραγματοποιήθηκαν τέτοιες αναδιαρθρώσεις μειώθηκαν δραματικά οι θέσεις εργασίας (στην Πετρόλα οι εργαζόμενοι μειώθηκαν στο 50% τη δεκαετία του '90) καταργήθηκαν δικαιώματα και κατακτήσεις εργαζομένων. Ακριβά θα πληρώσουν το σύνολο των εργαζομένων της χώρας μας, οι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες από τις τιμές των καυσίμων, που θα διαμορφώνονται ανεξέλεγκτα, γιατί δε θα υπάρχει ούτε ο υποτυπώδης κρατικός και παρεμβατικός έλεγχος».

«Αυτή η επίθεση απαιτεί ενιαία, συλλογική απάντηση απ' τους εργαζόμενους». Είναι ανάγκη, «να ενωθεί ο αγώνας για να ανατραπεί η συμφωνία κυβέρνησης - Λάτση, να καταργηθεί η φορολογία των καυσίμων που πλήττει τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους τους ΕΒΕ τους αγρότες, να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στα πετρέλαια, να αποκρουστούν σχέδια απολύσεων, να διεκδικηθεί μόνιμη σταθερή δουλιά για όλους».

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «η παράδοση των ΕΛΠΕ στον όμιλο Λάτση οφείλεται στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική που κάνει τα πάντα για να ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτή η πολιτική εφαρμόζεται πιστά, όπως ορίζουν η ΕΕ, η Συνθήκη του Μάαστριχτ και η ΟΝΕ και προωθούν την "απελευθέρωση" τομέων στρατηγικής σημασίας όπως η ενέργεια».

Σημειώνεται πως «η ΝΔ αλλά και οι δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΝ αποπροσανατολίζουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε δευτερεύουσες πλευρές όπως οι αδιαφανείς όροι της συμφωνίας και το αντίτιμο της πώλησης».

Η ΚΟ Πετρελαίων του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν τον αγώνα τους για να συγκροτηθεί ένα πανίσχυρο λαϊκό μέτωπο, ικανό να διεκδικήσει και να επιβάλει την εξουσία του για την εφαρμογή ενός προγράμματος λαϊκής οικονομίας τέτοιο που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ