Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Αφήστε τον σε μένα»...

Την επομένη από το μνημόσυνο για τον Α. Παπανδρέου και ενώ οι κόντρες Σημίτη - Λαλιώτη είχαν εκδηλωθεί, ξεκίνησε μια προσπάθεια να εμφανιστεί η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ σαν «βαίνουσα προς εξομάλυνση». Είχε προηγηθεί η δήλωση Σημίτη πως «δεν τίθεται θέμα γραμματέα» και η δήλωση Λαλιώτη, στο μνημόσυνο, ότι «στηρίζει τον Κ. Σημίτη»...

Ο «Ρ» εκείνη την ημέρα (24 Ιούνη), αφού σημείωνε ότι η κρίση παραμένει στο ΠΑΣΟΚ, τόνιζε ότι θα επιχειρείτο να προβληθεί από τον υπόλοιπο Τύπο ένα πλαστό κλίμα για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και έγραφε:

«...χτες το βράδυ ξεκίνησε ένας κύκλος "ζυμώσεων", ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα και ο σημερινός φιλοκυβερνητικός Τύπος να αποπνέει ένα κλίμα ..."ενότητας" εντός του ΠΑΣΟΚ».

Εντούτοις, συνεχίζαμε, η δήλωση Λαλιώτη στο μνημόσυνο «καθόλου δε φαίνεται να ικανοποίησε τον πρωθυπουργό, που φέρεται σε στενούς του συνεργάτες, που θέτουν το θέμα Λαλιώτη, να απαντά: "Αφήστε τον σε μένα"...».

Αυτά έγραφε ο «Ρ». Και τα υπενθυμίζουμε, όχι για να ισχυριστούμε ότι «προβλέψαμε» τις εξελίξεις, αλλά για να ισχυριστούμε ότι το να «παραμυθιάζεις» το κοινό, όπως συστηματικά κάνουν ορισμένοι παίζοντας το παιχνίδι διαφόρων «κέντρων» εντός του ΠΑΣΟΚ, είναι μια «δημοσιογραφία» που ενίοτε εκτίθεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ