Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Καταγγέλλουν τη Συμφωνία Δικαστικής Συνεργασίας ΗΠΑ - ΕΕ

Αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης Μαγνησίας για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες», αποτελούμενη από τους: Γιάννη Αντωνιάδη, Απόστολο Παπαδόπουλο, Τάκη Τριανταφυλλάκο και Απόστολο Κατοίκο, επισκέφθηκε τον αντινομάρχη Μαγνησίας κ. Χατζόπουλο, την Τρίτη 1-7-03 και του εξέφρασε την ανησυχία και την αντίθεση της Κίνησης στο σύμφωνο υποτέλειας ΕΕ - ΗΠΑ, σχετικά με τη δικαστική συνεργασία και την έκδοση ατόμων από χώρες της ΕΕ στις ΗΠΑ. Του επισήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί η συμφωνία αυτή για τους λαούς και τα δικαιώματά τους και ζήτησε να πάρει θέση η Νομαρχία πάνω στο ζήτημα αυτό που είναι άμεσης προτεραιότητας και ζωτικής σημασίας. Ο κ. αντινομάρχης έδειξε κατανόηση κατά τη διεξαχθείσα συζήτηση και εξέφρασε τη συναίνεσή του στις θέσεις της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης». Δεσμεύτηκε, μάλιστα, να θέσει το ζήτημα στο προσεχές Νομαρχιακό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί σχετική απόφαση. Η αντιπροσωπεία επέδωσε στον αντινομάρχη και σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας.

Για τον ίδιο σκοπό, μέλη της Γραμματείας της «Δημοκρ. Συσπείρωσης» δίνουν συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη 3-7-03 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών, ενώ τη Δευτέρα 7-7-03 θα έχουν συνάντηση με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

Επιπλέον θα διακινήσουν σχετικό κείμενο για συγκέντρωση υπογραφών και καλούν όλους τους πολίτες και τους φορείς της Μαγνησίας να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, υπογράφοντάς το.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ