Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πολιτιστικό διήμερο στο Τρίκκερι

Στο Τρίκκερι, ένα μικρό, αλλά με μεγάλη ιστορία, νησί, θα βρεθούν αυτό το Σαββατοκύριακο 5 - 6 Ιούλη, νέοι από τη Θεσσαλία. Το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, διοργανώνει εκδρομή και πολιτικές εκδηλώσεις στο Τρίκκερι, καλώντας τα μέλη και τους φίλους της Οργάνωσης να γνωρίσουν από κοντά αυτόν τον τόπο και το κομμάτι αυτό της ιστορίας της περιοχής.

«Οπως η Γυάρος, ο Αη - Στράτης, η Ανάφη, το Μακρονήσι έτσι και το Τρίκκερι μετατράπηκε από ξερονήσι, σε τόπο ιερό, που στα ξερόβραχά του κουβαλά ένα από τα πιο τιμημένα κομμάτια της νεότερης ελληνικής ιστορίας», τόνισε ο Αγης Τριγάζης, μέλος του ΚΣ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες, παρουσιάζοντας αυτή την πρωτοβουλία που εντάσσεται κι ανοίγει τη δραστηριότητα του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλία.

«Ιδανικά και αξίες όπως η συλλογικότητα και η συντροφικότητα πήραν ζωή στο Τρίκκερι», πρόσθεσε ο Α. Τριγάζης και αναφέρθηκε στις μεθόδους της τότε ολιγαρχίας, ξένης και ντόπιας, για να λυγίσουν το λαϊκό κίνημα που ήταν πολλές: το παρακράτος της τρομοκρατίας, εξορίες, καταδίκες, φυλακίσεις. «Ομως όσο αυτό δυνάμωνε, τόσο γεννούσε χιλιάδες αγωνιστές - αγωνίστριες, αυτούς που και σήμερα σηματοδοτούν τη διέξοδο.

Ολοι αυτοί - συνέχισε - στάθηκαν όρθιοι και άντεξαν γιατί πίστευαν σε μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της κοινωνικής προκοπής, της δουλιάς, αυτής της εθνικής ανεξαρτησίας, που ο λαός θα είναι νοικοκύρης στον τόπο του, χωρίς αφεντάδες, αυτή που θα έχει αληθινή δημοκρατία, λαϊκή. Είναι γιατί ήταν εμπνευσμένοι από τα υψηλά ιδανικά του ΚΚΕ, από την επιστημονική κοσμοθεωρία του Μαρξισμού - Λενινισμού».

Ο Α. Τριγάζης μίλησε ακόμα για την επικαιρότητα των μηνυμάτων από εκείνη τη χρυσή σελίδα του λαϊκού κινήματος, σήμερα που «ο εχθρός παραμένει ο ίδιος. Προσπαθεί να αλλάξει μορφές και μεθόδους, όμως αυξάνει την επιθετικότητά του σε όλα τα επίπεδα. Αφαιρεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις, προσπαθεί να αλλάξει την αληθινή ιστορία, φτιάχνει καινούριους κατασταλτικούς μηχανισμούς, θέλει το λαό και τη νεολαία με σκυμμένο το κεφάλι». Απέναντι όμως σ' αυτήν την πολιτική που υποτάσσονται το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΣΥΝ, υπάρχει η δύναμη της λαϊκής πάλης, αφού έχει αποδειχτεί ότι «την ιστορία τη γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους. Αγώνες που έχουν κατεύθυνση ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό».

Το πρόγραμμα της εκδρομής και των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 5/7:

- 11 π.μ. αναχώρηση με καραβάκι από το λιμάνι του Βόλου

- 1.30 μ.μ. άφιξη στο νησί Τρίκκερι

- 8.00 μ.μ. αφήγηση αποσπασμάτων από σχετικά βιβλία και συνεντεύξεις εξόριστων αγωνιστριών

- 9.30 μ.μ. μουσικό πρόγραμμα από συγκρότημα της ΚΝΕ

Κυριακή 6/7:

- 10 π.μ. ξενάγηση στους χώρους που έμεναν οι εξόριστες και ομιλία από την Ελένη Καρανικόλα, αγωνίστρια εξόριστη στο Τρίκκερι

- 11.30 π.μ. χαιρετισμός από τη Μαρία Γαβαλά, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- 12 μ. μουσικό πρόγραμμα από συγκρότημα της ΚΝΕ

- 6.30 μ.μ. αναχώρηση από Τρίκκερι

- 7.30 μ.μ. άφιξη στο Βόλο

- 8.30 μ.μ. εκδήλωση στην παραλία του Βόλου - παρουσίαση του Λευκώματος του «Ριζοσπάστη». Θα μιλήσει ο Τάκης Τσίγκας, αρχισυντάκτης του «Ρ» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- 9.30 μ.μ. αναχώρηση από Βόλο.

Η εκδρομή θα έχει και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και φαγητό. Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να απευθύνονται στις οργανώσεις της ΚΝΕ στις Θεσσαλικές πόλεις και στα τηλέφωνα: 6973311664 και 6973311648.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ