Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
«Τραγουδάμε και παλεύουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό»
  • Από αύριο, στις 7.30 μ.μ. οι διήμερες εκδηλώσεις στο πάρκο Φιξ Πατησίων, με τη συμμετοχή 24 Κοινοτήτων μεταναστών και δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων
  • Το Σάββατο, στις 9.30 μ.μ. ομιλία του Μ. Αρβανιτάκη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας

«Συζητάμε για τα προβλήματά μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, τραγουδάμε και παλεύουμε ενάντια στον κοινό μας εχθρό, τον ιμπεριαλισμό». Θα μπορούσε η φράση αυτή να είναι και το κεντρικό σύνθημα του αντιρατσιστικού διημέρου, που διοργανώνει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Αχτιδική Επιτροπή του 5ου και 6ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ. Ενα διήμερο, που ανοίγει τις πόρτες του αύριο Παρασκευή, στις 7.30 το απόγευμα, στο πάρκο Φιξ στα Πατήσια (Πατησίων και Καυταντζόγλου), με σαφέστατο στόχο τη δημιουργία μετώπου Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Από αύριο έως και αργά το βράδυ του Σαββάτου στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνουν ομιλίες, χαιρετισμοί απ' τις 24 Κοινότητες μεταναστών που λαμβάνουν μέρος σ' αυτή την πολιτική γιορτή, καθώς και ειδική συζήτηση για την πολιτική της ΕΕ για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Σε ειδικές εξέδρες, ο κόσμος που θα επισκεφθεί το πάρκο του Φιξ, θα απολαύσει παραδοσιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα διαφόρων Κοινοτήτων, καθώς και γεύσεις απ' όλες τις γωνιές της Γης, μια και ορισμένες μεταναστευτικές Κοινότητες θα διαθέτουν φαγητά των χωρών τους. Θα λειτουργεί, επίσης, παιδότοπος, ενώ χώρος θα υπάρχει και για αγώνες σκακιού.

Στην κορύφωση των διήμερων εκδηλώσεων, στις 9.30 μ.μ., του Σαββάτου, θα μιλήσει ο Μ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας.


«Την ώρα που τα κέρδη τής πλουτοκρατίας ανεβαίνουν, δεν μπορεί κανείς να μιλάει για υποχώρηση στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Ντόπιοι και μετανάστες εργάτες πρέπει να διαμορφώσουμε κοινούς στόχους για το σήμερα και το αύριο. Να διαμορφώσουμε ενιαίο μέτωπο για τη ριζική ανατροπή της πολιτικής που γεννάει την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Να διαμορφώσουμε τους όρους και τη δύναμη για το κτίσιμο της δικής μας κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση, που ο παραγόμενος πλούτος θα ικανοποιεί τις ανάγκες αυτών που τον δημιουργούν», αναφέρει στην πρόσκληση - ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή του ΚΚΕ. Καλεί μάλιστα τους Ελληνες και μετανάστες εργάτες να παλέψουν - μεταξύ άλλων - για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, για ίσα δικαιώματα στο μεροκάματο, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, τη μόρφωση, για τη μη κατάργηση του πολιτικού ασύλου (τουλάχιστον για όσους προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές), ενώ κάλεσμα αγώνα απευθύνει σε όλους τους πολίτες έτσι ώστε να μην περάσουν τα αυταρχικά ρατσιστικά μέτρα που προωθεί η ΕΕ με πρόσχημα τη «λαθρομετανάστευση».

Στο συγκεκριμένο διήμερο θα συμμετάσχουν οι: Ενωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών, Ενωση Εργαζομένων απ' το Μπαγκλαντές, Ενωση Φιλιππινέζων Μεταναστών «Κασάπι», Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας, Ενωση Εργαζομένων Αλβανών, Πολιτιστικός Σύλλογος Αλβανών «LABRIA», Βουλγαρική Κοινότητα, Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας - Τουρκίας, Σύλλογος Ουκρανών «Η γη του πελαργού», Ομοσπονδία Πολωνών, Ελληνομολδαβικός Σύνδεσμος «Ορφέας», Σύλλογος Γυναικών απ' την Πολωνία, Ενωση Εργαζομένων απ' τη Συρία, Πακιστανική Κοινότητα της Ελλάδας «Ενότητα», Νιγηριανή Κοινότητα Ελλάδας, Κενυάτικη Κοινότητα Ελλάδας, Κοινότητα Κονγκολέζων Ελλάδας, Κογκρέσο για τη Δημοκρατία και Ελευθερία στο Κουρδιστάν «KADEK», Λιβυκή Κοινότητα στην Ελλάδα, Σουδανική Κοινότητα στην Ελλάδα, Αιθιοπική Κοινότητα στην Ελλάδα, Επιμορφωτικός Σύλλογος Συρίων - Κούρδων, Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας.

Επίσης, το αντιρατσιστικό διήμερο θα στηρίξουν με την παρουσία τους το Παράρτημα Κυψέλης - Πατησίων - Αχαρνών του Συνδικάτου Οικοδόμων, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Δέρματος, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, οι Επιτροπές Ειρήνης Πατησίων, Κυψέλης και Αχαρνών, η Επιτροπή Αγώνα (Πατησίων - Ριζούπολης - Λαμπρινής), ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Πατησίων και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ