Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Να ενταθεί η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

«Η αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ δε γίνεται να συγκαλυφτεί, όσο κι αν η κυβέρνηση το επιχειρεί με λίφτινγκ αποπροσανατολισμού των εργαζομένων. Οσο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα καθορίζουν την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου, κανένας εκσυγχρονισμός ή εξυγίανση δεν μπορεί να γίνει προς όφελος του λαού. Τα μεγάλα και οξυμένα λαϊκά προβλήματα προϋποθέτουν την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την αποδυνάμωση αυτών των κομμάτων μέσα στους εργαζόμενους και τη δημιουργία του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου, μόνη δύναμη που μπορεί να παρεμποδίσει αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπά κατακτήσεις προς όφελος του λαού και τελικά να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική».

Τα παραπάνω τονίζει - μεταξύ άλλων - το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τις χτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού της χώρας. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνει εξάλλου ότι «το ΚΚΕ παραμένει σταθερά υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος. Δεν το διαπραγματεύεται έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος, ούτε συμμετέχει σε συζητήσεις για κάποιες αλλαγές που θα κάνουν το ισχύον λιγότερο ή εξίσου καλπονοθευτικό!

»Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι βαθιά αντιλαϊκό και σάπιο. Δε διορθώνεται, ενώ τα περί διαφάνειας που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι προωθεί, είναι υποκριτικά. Φυσικά, οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την εφαρμογή του "πόθεν έσχες", αφού δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. Το ΚΚΕ ελέγχει τα στελέχη του στα συλλογικά όργανα του Κόμματος κι αυτό το γνωρίζει ο λαός. Δεν περιμέναμε να το συστήσει ο Κ. Σημίτης.

»Είναι γελοίος ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι υποψήφιοι βουλευτές "λαδώνονται", επειδή υποχρεωτικά έχουν πολλά προεκλογικά έξοδα! Η εξαγορά υποψηφίων έχει ως βάση την πολιτική γραμμή που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Ενώ η κατάτμηση εκλογικών περιφερειών έχει ως βάση τα κόλπα για το μοίρασμα των βουλευτικών εδρών. Η τιμή του πολιτικού κόσμου κρίνεται από τα συμφέροντα που αυτός υπηρετεί.

»Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τη νεολαία να απαντήσουν στην κυβέρνηση με ένταση της πάλης τους κατά της πολιτικής που φέρνει κέρδη στους λίγους και στους πολλούς φτώχεια. Να απορρίψουν τη δημαγωγία της ΝΔ, που έχει ίδια πολιτική με του ΠΑΣΟΚ και συγκρούεται μαζί του για ψύλλους στ' άχυρα. Να εκφράσουν την αντίθεσή τους και με την ψήφο τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ