Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πόλεμος εκδοτών στο MEGA

Κρίση ξέσπασε στο MEGA μεταξύ των εκδοτών, όπως φαίνεται από τις χτεσινές ανακοινώσεις των Χρήστου Λαμπράκη και Χρήστου Τεγόπουλου, με αφορμή την παραίτηση που υπέβαλε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ραγδαίες ήταν χτες οι εξελίξεις στο MEGA με αφορμή την υποβολή παραίτησης του Νίκου Χατζηνικολάου, μετά την ανακοίνωση του Χρήστου Λαμπράκη, σύμφωνα με την οποία το ΔΣ αποφάσισε πως την ευθύνη του ειδησεογραφικού τομέα δε θα την έχει αποκλειστικά ο Νίκος Χατζηνικολάου, αλλά διευθυντήριο, στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν οι Γιάννης Πρετεντέρης και Αλέξης Παπαχελάς. Ο Νίκος Χατζηνικολάου μετά από την «κηδεμονία» που του επέβαλαν υπέβαλε την παραίτησή του. Λίγη ώρα αργότερα, όμως, με ανακοίνωσή του ο άλλος μέτοχος του MEGA, ο Χρήστος Τεγόπουλος, διέψευδε τον Χρήστο Λαμπράκη, δηλώνοντας πως δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση στο ΔΣ του «Τηλέτυπου».

Χαρακτηριστικές για την κρίση των εκδοτών και τις εξελίξεις στο MEGA είναι οι ανακοινώσεις των μετόχων του σταθμού Χρήστου Λαμπράκη και Χρήστου Τεγόπουλου. «Τακτικά - αναφέρει ο Χρήστος Λαμπράκης - δημοσιεύματα για τη λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών βλέπουν το φως της δημοσιότητας χωρίς να είναι πάντα επαρκώς ηλεγμένες οι πληροφορίες όπως συνέβη με την αναδιάρθρωση του MEGA». Το ΔΣ «προβαίνει σε μελέτη αναδιοργάνωσης των προγραμμάτων του καναλιού έτσι ώστε κατά το μήνα Σεπτέμβριο να γίνει έναρξη ανανεωμένης σειράς προγραμμάτων». Ο Χρήστος Λαμπράκης φθάνοντας στην ουσία του ζητήματος τονίζει και διευκρινίζει ότι στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του ενημερωτικού τομέα «με τη συνεργασία των Ν. Χατζηνικολάου (που παραμένει γενικός διευθυντής ειδήσεων), Παπαχελά, Πρετεντέρη, Παναγιωτόπουλου, Λιαρέλη και Δελατόλα, θα συζητούνται και θα προετοιμάζονται επί καθημερινής βάσεως (και όχι όπως εσφαλμένα εγράφη "όποτε κριθεί σκόπιμη η συζήτηση αυτή") τα θέματα στρατηγικής και αξιολόγησης των ειδήσεων έτσι ώστε η κάλυψη να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη ενόψει μάλιστα της προεκλογικής περιόδου».

Λίγο αργότερα σε δήλωσή του ο Χρήστος Τεγόπουλος δήλωνε πως «καμία απόφαση του ΔΣ δεν έχει ληφθεί για το θέμα της αναδιοργάνωσης» και ότι το «ΔΣ έχει πρόσφατα εκφράσει την εμπιστοσύνη του στο γενικό διευθυντή ειδήσεων Νίκο Χατζηνικολάου». Μετά από αυτές τις εξελίξεις δεν αποκλείεται να συνεδριάσει σήμερα εκτάκτως το ΔΣ του «Τηλέτυπου» ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα εάν ή όχι γίνει αποδεκτή η παραίτηση του Νίκου Χατζηνικολάου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ