Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Οχι» τώρα σε αλλαγή εκλογικού νόμου

Αρνητικός στο διάλογο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου σε προεκλογική περίοδο εμφανίστηκε ο Κ. Καραμανλής, αλλά δεν αντιλέγει στην ανάγκη τροποποίησής του μετεκλογικά, προφανώς «επί το καλπονοθευτικότερον». Ταυτόχρονα, η ηγεσία της συναγωνίζεται την κυβέρνηση στη ρίψη πυροτεχνημάτων «διαφάνειας» και «πόθεν έσχες».

«Οφείλει ο κ. Σημίτης να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για αλλαγές στον εκλογικό νόμο και τη διοικητική διαίρεση της χώρας», τόνισε ο Κ. Καραμανλής, απαντώντας στις δηλώσεις του Κ. Σημίτη. Επεξηγώντας τη θέση του, είπε ότι «τέτοιες αλλαγές δε γίνονται στο τέλος της κυβερνητικής θητείας», πολύ περισσότερο, πρόσθεσε, δε γίνονται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, την οποία και επισήμως κήρυξε, πριν από λίγες μέρες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ανέφερε, ακόμα, ότι ο διάλογος προϋποθέτει ένα μίνιμουμ αμοιβαίας εμπιστοσύνης «και εμείς, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, δικαιολογημένα, αυτήν την κυβέρνηση δεν την εμπιστευόμαστε, ούτε στο ελάχιστο». Κατήγγειλε, επίσης, ότι οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, αφού το ΠΑΣΟΚ «παίζει» με το εκλογικό σύστημα «όσες φορές αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο εκλογικής ήττας».

Κατά τ' άλλα, δεν παρέλειψε να πλειοδοτήσει σε διακηρύξεις «διαφάνειας», ούτε έχασε την ευκαιρία να σηκώσει το λάβαρο του «αντιδιαπλεκόμενου». Επανέφερε τις προτάσεις του κόμματός του, που περιέχονται σε πρόσφατη πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή, όπως συγκρότηση ανεξάρτητης διοικητικής αρχής (σ.σ. ακόμα μιας...) δημοσίων έργων, προμηθειών και παροχής υπηρεσιών, αναμόρφωση του σημερινού συστήματος προκήρυξης και ανάθεσης των δημοσίων συμβάσεων, αντικατάσταση του «μαθηματικού τύπου» που «έχει οδηγήσει στη γιγάντωση της διαπλοκής στα δημόσια έργα», κ.ά. Αναφερόμενος στο θέμα του «πόθεν έσχες», υπενθύμισε την πρόταση του κόμματός του για να ανατεθεί ο έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων και των υποψηφίων στο Ελεγκτικό Συνέδριο και, περνώντας στην αντεπίθεση, ζήτησε ο έλεγχος του πόθεν έσχες «να γίνει από τη μεταπολίτευση έως σήμερα, για όλες τις περιόδους και για όλες τις κυβερνήσεις»!.. Επίσης, ζήτησε από τον Κ. Σημίτη να δεχτεί τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ